Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mieri do šoubiznisu?! Princ Harry vyrazil dych ako SpiderMan!
Zdielať na

Mieri do šoubiznisu?! Princ Harry vyrazil dych ako SpiderMan!

Archívna reportáž

Obvykle púta pozornosť najmä Meghan, ako aj v tomto prípade

Nech už sa verejnosť akokoľvek pozerá na manželstvo britského princa Harryho (38) s Meghan (41), je takmer isté, že by bol bez nej doteraz v tieni svojho brata princa Williama (40), braný len ako večný nezbedník so šibalským úsmevom. Jeho tvár už ale dávno zvážnela, sebavedomá a ambiciózna Meghan ho pripravila na vážnejšiu a zodpovednejšiu rolu ochrancu a záchrancu slabších, podobne ako sa o to snaží aj ona. Možno by si mali pritom ale odpustiť útoky voči britskému kráľovskému palácu, ale zrejme bez toho by nevzbudzovali potrebnú pozornosť.

​Princ Harry ale na druhej strane vedel vždy zaujať. Napríklad aj tým, že by si obliekol kostým superhrdinu Spidermana, aby nahral špeciálny odkaz pre Scotty's Little Soldiers, charitatívnej organizácie pre deti a mládež, ktorí prišli o rodičov slúžiacich v britských ozbrojených silách, pričom prišli o život. A presne to aj spravil. "Vianoce sú obdobím, keď nám naši milovaní naozaj, naozaj veľmi chýbajú, a to je v poriadku. Ale môžeme sa cítiť previnilo, že sa radujeme bez  rodičov," prihovoril sa súcitne deťom na začiatku videa. "Som tu, aby som vás uistil, že naši rodičia si vždy priali, aby sme sa radovali. Takže sa necíťte previnilo,  je v poriadku, keď si to užijete. Choďte von, zabávajte sa a užite si tie najkrajšie Vianoce," pokračoval a potom si strhol masku z tváre, aby odhalil svoju pravú identitu, čo bolo v mnohých ohľadoch symbolické. On sám stratil mamu v dvanástich rokoch.

Videoposolstvo premietli deťom na vianočnom večierku, ktorý sa organizuje každoročne a témou tohto roku boli hrdinovia a zloduchovia. V roku 2019 sa zas Harry prezliekol za Santu, aby doručil videoposolstvo deťom z charitatívnej organizácie, ktorú založila Nikki Scott v roku 2010 po skone jej manžela, desiatnika Lee Scotta, v Afganistane rok predtým. Túto charitatívnu organizáciu vybrali Sussexovci aj pri príležitosti ich svadby v roku 2018, aby profitovala z ich darov. "V tomto roku sa na slávnostnom ceremoniáli zúčastnilo viac ako 20 000 ľudí. Páči sa nám, že princ Harry nielenže nahral takýto špeciálny odkaz, ale sa aj obliekol ako Spider-Man. Pre všetkých v Scotty's je neuveriteľné, že princ Harry nás neustále podporuje," oficiálne mu poďakovala Nikki Scott.

Princ Harry sa prihovoril osiroteným deťom v maske Spidermana:

Deti sa dozvedeli, že zloduchovia sa snažia zničiť Vianoce tým, že kradnú a zamykajú Santove darčeky. Dostali za úlohu zachrániť sviatky, keď ako hrdinovia porazia zloduchov a oslobodia darčeky. Po zhliadnutí Harryho videa Jamie Small (14), ktorý mal osem rokov, keď zomrel jeho otec, povedal s uznaním: "Je to niekto, koho poznajú ľudia na celom svete, a on si našiel čas, aby pre nás nahral špeciálny odkaz, čo pre nás veľa znamená." Dojem urobil Harry aj na Emily Reynolds (12), ktorá mala sedem rokov, keď prišla o otca. "Je super, že niekto, kto si prešiel rovnakou skúsenosťou ako my, na nás myslí. Nie je to len niekto, kto sa snaží byť súcitný, on skutočne vie, aké to je vyrastať bez rodiča," uznanlivo konštatovala. Harry tentokrát využil svoju slávu naozaj dobrým spôsobom, a ani nebolo nutné útočiť na svoju rodinu...

Charita Scotty's Little Soldiers združuje deti, ktorých rodičia zahynuli počas služby v ozbrojených silách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie