Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ešte dokument ani neodvysielali a už je odhalený TENTO podfuk! Meghan a Harry klamú už v upútavke!
Zdielať na

Ešte dokument ani neodvysielali a už je odhalený TENTO podfuk! Meghan a Harry klamú už v upútavke!

Archívna reportáž

Sussexovci boli v Británii náhodou práve v čase, keď kráľovná skonala

V čase, keď sa Kate Middleton (40) s novým titulom princezná z Walesu spolu s manželom, princom Williamom (40), vybrali na oficiálnu návštevu USA, streamovacia služba Netflix práve zverejnila trailer k novému dokumentárnemu filmu, v ktorom Sussexovci podľa všetkého opäť útočia na kráľovskú rodinu. Sugestívne video so zábermi na zarmútené tváre kráľovských rebelov, ale aj celú zbierku súkromných fotiek a nikdy nezverejnených záberov si už mnohí prešli pod drobnohľadom. A ak chceli nájsť nezrovnalosti, tak už aj uspeli.

Azda každý, kto pozorne sleduje udalosti v britskej kráľovskej rodine, už iste netrpezlivo čaká na 8. decembra, keď sa na Netflixe objaví prvá časť dokumentárneho seriálu s jednoduchým názvom Harry&Meghan. Pokým britská verejnosť sa netají nevraživosťou voči tomuto rebelskému páru, ktorý neberie žiadny ohľad na dôstojnosť  monarchov, Američania sú azda skôr naklonení Sussexovcom, ktorí sa usadili v Kalifornii a Meghan je ich rodáčka. 

Práve táto rivalita medzi fanúšikovskými tábormi dodáva ešte väčšiu príťažlivosť celej záležitosti a Netflix si od dokumentu sľubuje veľa. Dokonca jeho vedenie nevyhovelo ani údajnej žiadosti princa Harryho po skone kráľovnej Alžbety II., jeho starej mame, aby z úcty k nej odložili jeho premietanie, vystrihli nejaké zábery, či ho dokonca vraj vôbec nepremietli. Je ale otázne, nakoľko je v poriadku, že v traileri použili zábery nesúvisiace s ich príbehom. 

Trailer k dokumentu Harry a Meghan vyvolal rozpačité reakcie:

Keď chceli ukázať, ako veľmi v Británii trpeli pod tlakom paparazzov a médií, použili záber na obrovský hlúčik fotografov. V skutočnosti je to podľa záber z roku 2011, ktorý vznikol na červenom koberci londýnskej premiéry posledného dielu ságy o Harrym Potterovi. Meghan a Harry pár sa vtedy ešte vôbec ani len nepoznali. Možno ide na prvý pohľad len o banalitu, keď prosto použili fotku z fotobanky, na druhej strane museli dobre vedieť, ako citlivo budú ľudia vnímať každý záber. Z tohto dôvodu sa to zdá byť celkom jasná manipulácia a hra na city.

Zábery z dokumentu ukazujú Meghan a Harry v dokonalom obraze, naopak, kráľovskú rodinu nešetria aj tými najvážnejšími obvineniami: 

Je prosto pomerne jasné, že zábery sa vyberali podľa toho, aby sa čo najviac divákov dotkli, pochopiteľne smerom, ako si predstavujú Sussexovci. Fakt je, že dostali od Netflixu obrovskú príležitosť nakloniť si verejnú mienku na svoju stranu, no je otázne, či sa nestane pravý opak - najmä, ak sa odhalia ďalšie nezrovnalosti či nepravdy, ako to bolo aj v prípade rozhovoru s Oprah Winfrey.

Toto je spomínaný záber, v skutočnosti z premiéry potterovky:

youtube/screenshot trailer Harry&Meghan

Súvisiace články

Najčítanejšie