Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obrovské tajomsto kráľovskej rodiny?! Pre TOTO smrť Alžbety II. očakávali!
Zdielať na

Obrovské tajomsto kráľovskej rodiny?! Pre TOTO smrť Alžbety II. očakávali!

Keď 8. septembra skonala kráľovná Alžbeta II., azda nikomu ani nenapadlo, že by mohla byť príčina jej skonu iná, ako vysoký vek. Napokon, dožila sa krásnych 96 rokov a to sa skutočne väčšine ľudí nepodarí. No ako tvrdí niekdajší priateľ jej manžela princa Philipa, istý Gyles Brandreth, kráľovná bojovala s vážnou chorobou.

​V pripravovanej biografii s názvom Elizabeth: An Intimate Portrait, tvrdí Brandreth, že kráľovná v posledných mesiacoch svojho života "bojovala s rakovinou". Hoci oficiálna príčina smrti panovníčky bola uvedená ako "staroba", Brandreth tvrdí, že v skutočnosti išlo o vzácnu formu rakoviny kostnej drene, ktorá panovníčku pripravila o život.

Brandreth napísal: "Počul som, že kráľovná mala formu myelómu, rakoviny kostnej drene, čo by vysvetľovalo jej únavu a stratu hmotnosti, aj problémy s pohyblivosťou, o ktorých sa často hovorilo počas posledného roka jej života". Bolesť kostí, najmä v oblasti panvy a spodnej časti chrbta, je skutočne častý prejav myelómu, ktorý postihuje najmä starších ľudí. O chorobe kráľovnej mali vedieť len jej najbližší a bolo prísne zakázané pustiť túto informáciu mimo múry pálaca.

Pohreb kráľovnej bol veľká udalosť:

​V knihe sa tiež tvrdí, že kráľovná trpela obdobiami nedostatku energie, no napriek tomu sa po Philipovej smrti v apríli minulého roka rozhodla, že ostane v aktívnej funkcii. Keď sa cítila slabšie, vypĺňalo si čas sledovaním seriálu, tvrdí životopisec. "Môj manžel by to určite neschválil," povedala údajne na margo toho, prečo odmietla odísť z aktívnej služby. Už ale nedodala, že bojuje s vážnou chorobou, ak je to, avšak pravda. Z paláca sa k tomu zatiaľ nikto nevyjadril.

Najčítanejšie