Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Najdojímavejšia reakcia princa Louisa! TOTO povedal po správe, že jeho prababička zomrela!
Zdielať na

Najdojímavejšia reakcia princa Louisa! TOTO povedal po správe, že jeho prababička zomrela!

Archívna reportáž

Po skone britskej kráľovnej Alžbety II. (†96) oznámil nový kráľ Karol III.vo svojom prvom prejave, ze jeho syn William sa stal princom z Walesu a Kate princeznou z Walesu. Z toho vyplýva, že nie je vhodné ju volať jednoducho Kate, aj keď ona sama sa nezmenila a snaží sa zostať srdečnou a ľuďom otvorenou. Aj počas jej posledného stretnutia s tými, ktorí prišli pred Windsorský zámok vzdať úctu zosnulej kráľovnej, po boku svojho manžela a prekvapivo aj Harryho a Meghan, vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu, ukázala ústretovosť. Na zábere, ktorý zdieľala jedna účastníčka stretnutia na sociálnej sieti, bolo počuť, ako hovorí niekomu zo zástupu, že "celý národ musí byť statočný" po smrti panovníčky. A tiež prezradila milé slová jej najmladšieho synčeka o prababičke.

​​​Princezná Catherine počas príhovoru k ľuďom, ktorí čakali pred Windsorským zámkom, tiež uviedla, že príval podpory kráľovskej rodiny "ukazuje, aká výnimočná bola kráľovná pre všetky generácie". Prezradila aj akými slovami ju dojal jej najmladší syn princ Louis po tom, ako svojim deťom oznámila, že ich prababička zomrela. "Môj malý Louis je taký milý. Povedal mi: 'Mami, neboj sa, lebo teraz je s pradedkom'," počuť ako Kate hovorí vo zdieľanom videu, a je zjavné, že ju smútok premáha, až jej vyhŕkli slzy. Na iných záberoch bolo vidieť tiež nového princa z Walesu ako ďakuje všetkým dobrodincom za ich slová sústrasti.

Princ William na sociálnych sieťach zverejnil vyhlásenie k úmrtiu svojej babičky: "Vo štvrtok svet stratil výnimočnú vodkyňu, ktorej oddanosť krajine, kráľovstvu a Spoločenstvu národov bola absolútna... Ja som však stratil babičku. A hoci budem smútiť za jej stratou, cítim aj nesmiernu vďačnosť. Kráľovnina múdrosť a istota mi prinášali úžitok. Moju manželku dvadsať rokov viedla a podporovala. Moje tri deti s ňou strávili prázdniny a vytvorili si spomienky, ktoré im zostanú na celý život. Bola po mojom boku v mojich najšťastnejších chvíľach, aj počas najsmutnejších dní môjho života. Vedel som, že tento deň príde... hovorila, že smútok je cena, ktorú platíme za lásku. Jej pamiatku si uctím tým, že budem všemožne podporovať svojho otca, kráľa." 

Po kráľovi Karolovi III. sa stane panovníkom princ William:

​Ako uviedol zdroj z kráľovského paláca, o tom, že sa má stať Kate princeznou, rozhodla kráľovská rodinná rada. Spomenul aj úlohu páru s novým titulom princ a princezná z Walesu. Kráľovský zdroj uviedol, že vojvodkyňa z Cambridge a Cornwallu sa bude snažiť po prevzatí nového titulu, silne spojeného s Williamovou matkou, ísť vlastnou cestou. "Nová princezná z Walesu si váži históriu spojenú s touto úlohou, ale pochopiteľne sa bude chcieť pozerať do budúcnosti, keď si bude vytvárať svoju vlastnú cestu," hovorí zdroj. Spolu s Williamom prevezmú s titulom aj nové úlohy. "Pár sa sústredí na to, aby si časom prehĺbil dôveru a rešpekt obyvateľov Walesu. Princ a princezná z Walesu budú k svojim úlohám pristupovať skromne a pokorne, ako pristupovali k svojej práci už predtým," dodal. A ako je jasné, aj z ich detí formujú ľudí nielen s dokonalým vzdelaním a správaním, ale aj s emóciami a empatiou, ako ukázala aj najmladší Louis.

Kate sa po smrti kráľovnej stala princeznou z Walesu:

 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie