Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Čo tým chce Kate naznačiť? Pre svojho Williama má poriadne pikantnú tajnú prezývku!
Zdielať na

Čo tým chce Kate naznačiť? Pre svojho Williama má poriadne pikantnú tajnú prezývku!

Archívna reportáž

Aj keď navonok pôsobí britská kráľovská rodina veľmi chladne a neprístupne, jej členovia majú v súkromí rozhodne aj zmysel pre humor. Dosvedčujú to aj ich prezývky, ktorými sa oslovujú za múrmi palácov. Ale ani tam sa zväčša nič pri toľkých ľuďoch, ktorí tam pracujú, neutají, a tak vyšli najavo aj dôverné oslovenia. O prezývke kráľovne Alžbety II. Lilibeth, ktorú dostala od rodičov ešte ako malé dieťa, sa vie dávno, dokonca ho princ Harry s Meghan zvolili za meno ich dcérky. Iné zas tak známe nie sú, ba jednu prezývku pre princa Williama od Kate si azda nikto netrúfa ani vysloviť.

​Počas svadby princa Williama s Kate Middleton v roku 2011 zrejme zo špásu na pobavenie hostí, vyslovil princ Harry vo svojom prejave pikantnú prezývku brata nahlas. Nejakí anonymní hostia prezradili, že keď v dobrej nálade odchádzali zo svadobnej zábavy, prezradili, že Harry počas prípitku napodobnil Kate a nazval brata jej obľúbenou prezývkou pre neho ešte z ich študentských čias "Big Willy". Zrejme každému hneď napadne niečo pikantné, keďže v preklade to znamená "veľký Willy". "Dnes by jej používanie určite neprešlo," potvrdil nemenovaný zdroj neprístojnosť tejto prezývky pre budúceho kráľa.

Ale nie je to princova jediná prezývka. Tie ostatné zakázané nie sú, aj keď sa už veľmi nepoužívajú ako tá "Vombat" čo je austrálske medveďovité zviera, ktorú dostal v dvoch rokoch od mamy, princezny Diany. Aktuálnejšie, aj keď neveľmi lichotivo, znie jeho prezývka "Baldy", teda plešatec. Ale údajne, zrejme po vzore princa Philipa, vlani zosnulého manžela kráľovnej Alžbety,  kráľovská rodina rada občas uvádza svojich členov do rozpakov v tých najnevhodnejších chvíľach. "Kráľovská rodina nie je veľmi dobrá vo vzájomnej komunikácii," povedal pre denník The Sun jeden z kráľovských informátorov. "Takže toto je jeden zo spôsobov, ako to obísť. Prezývky sú spôsobom, ako sa zbaviť napätia," vysvetlil.

Princ William a Kate za študentských čias, vtedy princa prezývali pikantnou prezývkou "Big Willy" čo naznačuje nadpriemernú mužskú pýchu:

Nielen jednu prezývku má pre svoju manželku Kate aj princ William. Asi ju veľmi nepoteší, keď ju osloví "Babykins" či "DoD" (čo je skratka pre "Duchess of Dolittle"). Ale iste milšie znie ich vzájomné oslovenie "Babe" a "Darling", teda niečo ako "zlatko" a "miláčik" ako ich počuli na Kráľovskej kvetinovej výstave v Chelsea v roku 2016. Kate nazvala v rozhovore pre Harper's Bazaar princeznú Charlotte Lottie a princa Williama zas počuli ako ju oslovil "Mignonette", čo je francúzsky výraz pre "malú a jemnú". Williamov otec, princ Charles a jeho manželka Camilla Parker-Bowles sa zas familiárne oslovujú prezývkami Fred a Gladys, tým ale iste zoznam prezýviek niektorých členov kráľovskej rodiny ani zďaleka nekončí. O niektorých je ale lepšie pomlčať.

Dnes princa Williama vďaka ustupujúcej plešine nelichotivo prezývajú "Baldy":

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie