Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ako je to vôbec možné?! Vnučka kráľovnej Alžbety II. pracuje za minimálnu mzdu!
Zdielať na

Ako je to vôbec možné?! Vnučka kráľovnej Alžbety II. pracuje za minimálnu mzdu!

Archívna reportáž

Najstaršia dcéra princa Edwarda, najmladšieho syna kráľovnej Alžbety II, Lady Louise Windsor (18), práve zmaturovala. Ďalšie štúdium ju čaká od septembra na St. Andrews University, kde študoval aj jej bratranec, princ William, ktorý sa tam zoznámil s Kate Middleton. O výsledkoch sa pravdepodobne dozvedela počas jej nývštevy starej mamy na hrade Barmoral v Škótsku, ktorý nie je ďaleko od univerzity, kde má študovať angličtinu. No namiesto toho, aby si užívala prázdniny a blahobyt, ktorý jej prináša urodzený pôvod, rozhodla sa pracovať.

​Blondínka, ktorá na rozdiel od bratrancov Williama, Harryho, či sesterníc Beatrice a Eugenie nepožíva titul princeznej, pôsobí veľmi skromne a sympaticky. Narodila sa 8. novembra 2003 o mesiac predčasne, keď jej mama Sophie bola v ohrození života kvôli krvácaniu zapríčinenému odtrhnutou placentou. Princ Edward bol vtedy na oficiálnej návšteve Maurícia a jej meno preto svetu oznámili až 27. novembra. Meno Louis dal svojmu najmladšiemu synovi aj princ William. Do svojich 10 rokov trpela zriedkavým očným ochorením nazývaným esotropia, formou strabizmu, keď jedným okom škúlila, čo mohlo viseť k tupozrakosti. Až druhá operácia pomohla tento stav vyriešiť.

Louise bola vzornou študentkou St. Mary's School Ascot, kde si vybrala ako hlavné predmety angličtinu, históriu, politiku a drámu. Na tejto katolíckej internátnej škola pre dievčatá v minulosti študovala napríklad aj lady Margarita Armstrong-Jones, vnučka princeznej Margaret, či monacká princezná Caroline, aj španielske infantky Elena a jej sestra Cristina. V rozhovore pre The Sunday Times ešte v júni 2020 jej hrdá mama Sophie prezradila niečo na tému jej vzdelávania: "Tvrdo pracuje, aby mala maturitu. Dúfam, že potom pôjde na univerzitu. Nenútila by som ju, len ak bude chcieť. Je celkom šikovná".

Pozrite si krátky zostrih záberov čerstvej maturantky:

Výsledkov maturity sa všetci študenti dozvedeli 18. augusta. "Lady Louise, ktorá dnes dostala výsledky na úrovni A, začne v septembri študovať angličtinu na St Andrews University," zverejnila hrdá rodina. Mama Louise a Jamesa (14) tiež povedala, že s Edwardom vychovávali svoje deti s vedomím, že si veľmi pravdepodobne budú musieť zarábať na živobytie. "Preto sme sa rozhodli nepoužívať tituly HRH. Majú ich a môžu sa rozhodnúť, že ich budú používať od 18 rokov, ale myslím si, že je to veľmi nepravdepodobné," povedala ich mama Sophie.

Louise s bratom a rodičmi:

A skutočne, Lady Louise nezaváhala a pustila sa do práce. Prekvapivé pritom je, že počas brigády v záhradnom centre, kde pracovala niekoľko dní v týždni, zarábala len približne 6,63 libry za hodinu. Podľa denníka The Sun bolo jej úlohou pomáhať pri pokladni, vítať zákazníkov a strihať a zalievať rastliny. Zákazníci neverili vlastným očiam, kto ich obsluhuje. "Zdá sa, že aj personál ju zbožňuje. Nestáva sa každý deň, že kupujete begónie od kráľovskej rodiny," pochválil ju jeden zákazník. "Je to naozaj skromná a roztomilá mladá žena, ktorá je zdvorilá a pozorná k zákazníkom. Vyzeralo to, že ju táto práca baví. Nikdy by vám nenapadlo, že za pokladňou uvidíte kráľovninu vnučku," skonštatoval druhý. Niet pochýb, že prítomnosť vznešenej lady prilákala mnoho ľudí, Louise ale bola ako vždy - milá a pokorná, aj za minimálnu mzdu, na ktorú, samozrejme, nie je odkázaná.

Súvisiace články

Najčítanejšie