Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Harry a Meghan s deťmi sú už v Británii! Z paláca ale prišiel ZÁKAZ!
Zdielať na

Harry a Meghan s deťmi sú už v Británii! Z paláca ale prišiel ZÁKAZ!

Archívna reportáž

Práve dnes sa začali veľkolepé oslavy 70. výročia vlády Alžbety II. (96). Ako už býva tradíciou, pri tejto ceremónii sa ukáže kráľovná spolu s najbližšími členmi rodiny na balkóne Buckinghamského paláca. Pomerne krátko pred touto udalosťou boli Susssexovci, žijúci v Kalifornii, upozornení, že sa toho aktu nemôžu zúťastniť. Po ich odchode z britského kráľovského dvora do Ameriky sa zároveň vzdali svojich kráľovských povinností a prišli tým aj o mnohé iné funkcie a privilégiá, vrátane ochranky. To bolo aj predmetom nedávneho sporu princa Harryho s britskou kráľovskou políciou. Tvrdil, že bez poskytnutia jej ochrany do Británie spolu s rodinou nepríde.

​Ako sa ukazuje, urobil sa kompromis. Počas oficiálnych ceremónií na diamantových oslavách bude rodinu Sussexovcov sledovať britská policajná ochrana, v súkromí im bude zabezpečovať ochranu ich vlastná ochranka, s ktorou prileteli do Británie. Ku kompromisu ale zrejme nedošlo, čo sa týka filmovacieho tímu streamovacej spoločnosti Netflix, s ktorou uzavreli vojvodovia v roku 2020 lukratívnu mnohomiliónovú zmluvu, píše denník Telegraph. Ešte koncom tohto roku by sa mala začať uvádzať reality show zo súkromného života tohto páru, ktorý paradoxne tvrdil, že z Británie odišiel kvôli potrebe väčšieho súkromia. Neustála prítomnosť kamier nie je práve synonymom súkromia, no za tie milióny to zrejme radi znesú.

Akurát, že ich plány na dokumentovanie pobytu v Británii na oslavách sú v prachu. Z kráľovského paláca totiž prišiel jasný zákaz k ich nakrúcaniu s Netflixom, nedostal totiž akreditáciu, o ktorú ale pritom podľa všetkého ani nepožiadali. Pritom sa predpokladá, že práve možnosť urobiť atraktívne exkluzívne zábery z osláv kráľovnej, boli hlavnou motiváciou na príchod rodiny Sussexovcov do Británie. S tým akiste počítali aj z Netflixu, ktorého filmovací tím bol v pätách Harryho a Meghan aj počas nedávnych hier Invictus v holandskom Haagu. Tam sa obaja prezentovali s plnou parádou, ako hlavné hviezdy hier, ktorých zakladateľom a patrónom je princ Harry. Ďalšie ich víťazné ťaženie malo byť zrejme práve na diamantových oslavách kráľovnej, kde chceli potvrdiť, že stále patria k uznávaným členom jej rodiny, napriek ich škandalóznym výrokom o rodine. "Filmovanie by vysvetľovalo jeho návrat. V opačnom prípade mohol prísť skôr vtedy, keď bol pokoj," mieni odborníčka na kráľovskú rodinu Angela Levin.

Pozrite si ako to vyzeralo na oslavách Trooping The Colours v roku 2019, na ktorých sa zúčastnili Meghan a Harry ešte ako oficiálny členovia kráľovskej rodiny:

Z Netflixu sa kvôli zákazu nielenže nedostanú spolu so Sussexovcami do zákulisia s kráľovskou rodinou, ale dokonca, na rozdiel od desiatok iných televíznych staníc, pre chýbajúcu akreditáciu sa nedostanú ani na iné akcie. "Aj keby sa pokúšali urobiť zábery z verejne prístupných miest, organizátori proti nim môžu zakročiť," píšu v denníku The Telegraph. Ale ak z Netflixu naozaj budú chcieť, niečo iste vymyslia, ako sa dá predpokladať. Takúto príležitosť si iste ujsť nedajú. Veď to najzaujímavejšie, ak nie jediné, na tomto ambicióznom páre, ktoré túži po sláve, je práve príslušnosť k britskej kráľovskej rodine. Tá je po ich úteku stále vo vzťahu k nim rezervovaná. Zatiaľ čo princ William si drží istý odstup, ba zrejme ani teraz nepríde spolu s manželkou Kate na sobotnú oslavu narodenín ich dcéry Lilibet, kráľovná účasť prisľúbila. Zrejme na nej nebude chýbať ani princ Charles s manželkou Camillou.         

Prvé oslavy Trooping The Colours absolvovala kráľovná Alžbeta II. v roku 1952: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie