Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Veľké stretnutie kráľovnej, Sussexovcov a pravnučky Lilibet! Kate a William o účasť neprejavili záujem!
Zdielať na

Veľké stretnutie kráľovnej, Sussexovcov a pravnučky Lilibet! Kate a William o účasť neprejavili záujem!

Archívna reportáž

Vo štvrtok sa v Londýne oficiálne začínajú veľkolepé národné oslavy diamantového výročia začiatku vládnutia kráľovnej Alžbety II. Vyzerá, že panovníčka je po zdravotných problémoch opäť v dobrej kondícii a bude sa môcť ukázať na balkóne Buckinghamského paláca, aby uviedla oslavy a zakývala svojim poddaným. Počas ceremoniálu Trooping the Colour ju majú na čestných miestach obkolesovať pracujúci členovia kráľovskej rodiny a ich deti. Medzi nich ale nepatria vojvodovia zo Sussexu, ktorí sa po ich odchode do Ameriky vzdali svojich kráľovských povinností. Svoju účasť na oslavách potvrdili, no budú sa musieť držať viac v pozadí, aby nezatienili kráľovnú.

​Príležitosť zviditeľniť sa budú mať v sobotu, keď ich má údajne vo Frogmore Cottage navštíviť kráľovná, aby sa prvýkrát stretla s pravnučkou Lilibet, ktorá práve vtedy oslávi svoje prvé narodeniny. V sídle Frogmore Cottage, ktoré im panovníčka darovala ako svadobný dar, majú Harry a Meghan spolu s ich deťmi počas pobytu v Británii bývať. Ktovie, či ich pritom nebude sledovať a nakrúcať tím Netflixu, s ktorým sa chystajú uviesť novú reality show z ich súkromného života. S týmto mediálnym gigantom uzavreli už predvlani mnohomiiónovú zmluvu na spoluprácu, doteraz toho ale veľa nebolo, čo by sa ale malo zmeniť. Ako rodina budú Sussexovci v Británii od ich odchodu oficiálne po prvýkrát a Netlix by chcel byť iste pritom.

Vyzerá však, že princ William a Kate sa stretnutiu so Sussexovcami na oslavách narodenín Lilibet vyhnú. Podľa denníka Daily Mail budú počas osláv prvých narodenín menovkyne kráľovnej neprítomní, keďže v rámci osláv Platinového jubilea práve vtedy navštívia Wales. Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge sa tam stretnú s umelcami a štábom, ktorí sa podieľajú na špeciálnom koncerte na hrade Cardiff. Premeškajú tak možno aj zámerne príležitosť na opätovné zblíženie ich rodín. O princovi Williamovi (39) a Harrym (37) sa pritom vedú poslednú dobu fámy o tom, ako bratia snažia čoraz viac svoje vzťahy urovnať. 

Výber mena druhorodeného bábätka Meghan a Marryho prekvapilo mnohých ľudí po celom svete: 

​Od odchodu princa Harryho do Kalifornie, keď pred vyše rokom v talk show Oprah Winfrey ešte aj zaútočil spolu s Meghan na kráľovskú rodinu a neskôr to ešte zopakoval, vzťah bratov stále  zostáva na bode mrazu. Harry má dokonca pred Vianocami uviesť na trh svoje memoáre, kde iste bude mnoho pikantostí z jeho života v kráľlovskom paláci, čo kráľovskú rodinu právom znepokojuje. Vyslali preto na rokovanie s vydavateľstvom aj svojich právnikov s varovaním. Harry sa nakrátko objavil vlani v kráľovskom paláci z dôvodu pohrebu starého otca princa Philipa a pri odhalení sochy mamy Diany, pri príležitosti jej nedožitých šesťdesiatin. Obaja bratia zachovali dekórum, ale srdečnosť pritom vidieť nebola. Sussexovci sa na terajšiu návštevu Británie predpripravili krátkou návštevou kráľovnej, keď sa v apríli stretli aj s princom Charlesom a jeho manželkou. 

​William a Kate majú nabité kalendáre, pred niekoľkými týždňami si pripomenuli obete teroristického útoku v Manchestri počas koncertu americkej speváčky Ariany Grande: 

Súvisiace články

Najčítanejšie