Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tehotnú vojvodkyňu Kate varovali pred ďalším dieťaťom! Úplne zbytočne!
Zdielať na

Tehotnú vojvodkyňu Kate varovali pred ďalším dieťaťom! Úplne zbytočne!

Archívna reportáž

O pár dní budú oslavovať vojvodovia z Cambridge 4. narodeniny svojho najmladšieho syna Louisa. Ten pritom nemusel byť vôbec na svete. Po problematických tehotenstvách s dvomi staršími deťmi už Kate (40) lekári neodporúčali ďalšie. Tvrdohlavá vojvodkyňa na varovanie nič nedbala a išla si za svojím. Len dva mesiace predtým, ako spolu s Williamom oznámili, že čakajú tretie dieťa, ich istá organizácia požiadala, aby zvážili, či budú mať viac detí, ale to už bola Kate tehotná. Ich dôvody ale neboli určované starosťou o zdravie vojvodkyne.

​Krátko pred oznámením tehotenstva bol pár na turné v Poľsku a Nemecku a Kate počas stretnutia s verejnosťou dostala vo Varšave darom hračku pre bábätko. Vzhľadom na skutočnosť, že princ George mal v tom čase už štyri roky a princezná Charlotte dva roky, hračka pre najmenších by ich už veľmi nebavila. Kate sa po prijatí daru obrátila k Williamovi s potmehúdskym úsmevom nahlas poznamenala: "Budeme jednoducho musieť mať viac detí". 

Mnohí ich priaznivci začali na základe akoby nevinnej poznámky šípiť, že ďalšie dieťa majú vojvodovia minimálne v pláne. Všimla si toho aj prezidentka spoločnosti Having Kids, Anne Green Carter Dillard, píše portál Mirror. V otvorenom liste "úctivo" požiadala vojvodov z Cambridge, aby "zvážili, či sa nevzdajú tretieho dieťaťa". Ako dôvod uviedla, že "príklad, ktorý britská kráľovská rodina dáva, je mimoriadne vplyvný" a dodala, že majú moc "vytvoriť udržateľnú malú rodinu".

Takto sa takmer pred 9 rokmi ukázali na verejnosti vojvodovia z Cambridge, aby spoločne s priaznivcami privítali ich prvorodeného syna a  budúceho kráľa Georga:

Dillard ďalej vysvetľovala: "Samozrejme, vieme, že princ George a princezná Charlotte budú mať určite nádherný život, chránený pred nedostatkom chudoby a hrozbou zhoršovania životného prostredia. Dostane sa im optimálneho množstva starostlivosti a pozornosti, ako aj najlepšieho možného vzdelania. To isté sa však nedá povedať o každom budúcom dieťati". Vyjadrila sa tiež, že rozhodnutie nemať tretie dieťa by znamenalo "ušetrenie značných prostriedkov", ktoré by pomohli "inej rodine naplánovať spravodlivý štart do života pre svoje dieťa". Zakrátko však bolo jasné, že Kate s Williamom ju už predbehli s rozhodnutím a 23. apríla 2018 prišiel na svet Louis. Podľa viacerých náznakov by Kate dokonca prijala ešte aj štvrté dieťa, ale vraj William je zásadne proti. No vždy je akceptovatelnejšie, keď má pádne argumenty priama rodina, ako nejaká organizácia, akokoľvek sa zdajú byť racionálne.

Kate a William si okrem rodinných povinností plnia aj tie kráľovské, štvrté dieťa by si nepochybne vyžadovalo extra čas tejto zaneprázdnenej dvojice: 

Súvisiace články

Najčítanejšie