Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Meghan a Harry po dlhej dobe v Európe! Odzneli TIETO slová a potom si vlepili pred všetkými pusu!
Zdielať na

Meghan a Harry po dlhej dobe v Európe! Odzneli TIETO slová a potom si vlepili pred všetkými pusu!

Archívna reportáž

Po vyše dvoch rokoch od svojho odchodu z britského kráľovského dvora sa dvojica vojvodov zo Sussexu rozhodla prísť víťazoslávne do Európy. Na to veľmi dobre poslúžilo podujatie Invictus Game, ktoré sa práve teraz koná v holandskom Haagu. Na založení týchto hier sa podieľal princ Harry (36) hlavnou mierou a je aj ich patrónom. Medzinárodné športové hry pre vojenských veteránov, ktorí boli zranení, či inak postihnutí počas služby, sa po prvýkrát konali v roku 2014 v Londýne práve na popud tohto člena britskej kráľovskej rodiny, tiež bývalého vojaka. Odvtedy sa konali na rôznych miestach už štyrikrát, predvlani sa však pre pandémiu covidu museli odložiť až na rok 2022,a to do holandského Haagu v termíne od 16. do 22. apríla.

Sussexovci prileteli do Európy už pred pár dňami, a to najskôr priamo do Británie, kde sa stretli aj s kráľovnou Alžbetou a princom Charlesom s manželkou na Zelený štvrtok, ktorý je aj o odpustení. "Je to skvelá príležitosť vyčistiť vzduch a ponúknuť olivovú ratolesť," uviedla v komentári Ingrid Seward, odborníčka na kráľovskú rodinu. Bol to naozaj skvelý ťah tohto svojského páru. Jednak do Haagu už šli ako uzmierení a s požehnaním britskej kráľovnej a následníka trónu, princa Charlesa, čo iste uvítala aj holandská kráľovská rodina, ktorá sa účastní podujatia Invictus Game.  

Meghan (40) po príchode na Invictus Game žiarila ako slniečko. "Vyzerala úžasne a bolo pekné vidieť ju sa  takto smiať," povedal jeden z návštevníkov. Pár sprevádzali všade kamery televízií takmer z celého sveta a tiež tím filmárov z Netflixu, ktorý bude zaznamenávať v dokumente účasť Sussexovcov na hrách. Tento rok sa na podujatí zúčastňuje 20 krajín s viac ako 500 účastníkmi, píše portál The Mirror. Harry povedal, že tí, ktorí sa zapojili do projektu Invictus, "prekonali obrovské výzvy", a dodal: "...a spoločne uzdravujete a učíte svet úplne prirodzene". "Máte srdce neporazený," dojal Harry davy hrdinov. 

Pozrite si silné momenty z otváracieho ceremoniálu:

Harry vo svojom prejave tiež vzdal hold "bezhraničnej pokore, súcitu a priateľstvu" ukrajinských účastníkov hier Invictus. "Keď ste sa rozhodli pripojiť sa k nám napriek všetkým prekážkam, povedali ste tým, že ste prišli na túto svetovú scénu nielen preto, aby ste ukázali svoju silu, ale aby ste povedali svoju pravdu, pravdu o tom, čo sa deje vo vašej krajine. Viete, že stojíme pri vás. Svet je s vami zjednotený a napriek tomu si zaslúžite viac," vyjadril jasnú podporu Ukrajincom. A pridala sa aj Meghan: "Uznávame, že pre každý tím dalo veľa práce dostať sa sem, fyzicky aj emocionálne. V neposlednom rade aj pre tím Ukrajiny, s ktorým tu všetci stojíme." Za obrovského potlesku dodala: "Slava Ukraini!"

Bozk Harryho a Meghan pred publikom Invictus Games:

SITA

Počas otváracieho ceremoniálu sa obaja usmievali, držali sa za ruky, keď prichádzali a kývali na všetky strany. V jednom momente sa aj pobozkali, aby sa prostredníctvom kamier podelili o svoju lásku s miliónovým publikom na celom svete. To iste zapôsobilo na ľudí tradične veľmi emotívne. Nevedno, či to mal pár naplánované, alebo to bolo spontánne, no ľudia v publiku jasali, čo bol zrejme aj hlavný účel bozku. Meghan sa vraj pripravuje na politickú kariéru v USA a každá príležitosť na zviditeľnenie sa je dobrá. Na to sa aj patrične vystrojila, aby čo najviac zapôsobila, čo sa podľa pochvalných komentárov aj podarilo. Aj keď síce oficiálne bojuje za spravodlivosť pre chudobné ženy a ich práva, ona sama je symbolom luxusu a bohatstva, inak to nevyzeralo ani počas uplynulých dní v najluxusnejších značkách a šperkoch

Súvisiace články

Najčítanejšie