Jasno
13°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Harry si nepríde uctiť zosnulého starého otca! Je úplne mimo, tvrdí odborníčka na kráľovskú rodinu
Zdielať na

Harry si nepríde uctiť zosnulého starého otca! Je úplne mimo, tvrdí odborníčka na kráľovskú rodinu

Archívna reportáž

Uplynul rok od zverejnenia výbušného rozhovoru vojvodov zo Sussexu v talk show Oprah Winfrey. Britskej kráľovskej rodine to vtedy riadne natreli a odvtedy ich vzťahy ešte viac ochladli. Princ Harry sa síce potom ukázal oficiálne dvakrát v Británii kvôli pohrebu princa Philipa a neskôr pri príležitosti odhalenia sochy jeho mamy lady Diany v Kensingtonských záhradách, ale ľady sa nepohli. Meghan mala dobrú výhovorku, aby ho pritom ani raz nesprevádzala, keďže bola tehotná. Je ale možné, že sa obávala najmä negatívneho prijatia britskej verejnosti, kde skutočne nemá veľa priaznivcov.

​Svoju ambicióznu ženu princ Harry plne podporuje. Minulý rok ju vždy sprevádzal na cestách do New Yorku, kde sa Meghan zviditeľňuje na verejných podujatiach vyjadrovaním sa k rôznym politickým témam. Má tam pritom aj podporu viacerých politikov demokratickej strany. Vyjadrovaniu k politike sa nevyhýba ani Harry, hoci by tak ako príslušník britskej kráľovskej rodiny podľa jej pravidiel a zvyklostí robiť nemal. Spôsobom jeho života sa od nej celkom odklonil a doma sa cíti byť už po boku Meghan askôr v USA a nie v Británii. Potvrdil to aj oznámením, že sa nezúčastní ďakovnej bohoslužby za jeho starého otca, princa Philipa (†99), 29. marca v Londýne, píše portál Mirror.

Ako dôvod uvádza, že sa obáva o svoju bezpečnosť, lebo by mu údajne nebola poskytnutá štátna ochranka. Podobne argumentuje aj v prípade príchodu svojej manželky a ich dvoch detí do Británie. Ten podľa neho nie je možný z dôvodu neposkytnutia policajnej ochrany, preto nie je isté, či prídu na veľkú oslavu diamantového výročia panovania jeho starej mamy, kráľovnej Alžbety II. Pritom Harry potvrdil svoju účasť na aprílovom športovom podujatí pre vojnových veteránov v Holandsku s názvom Invictus Games, ktoré sám založil. To mnohých Britov proti nemu popudilo ešte viac.

Princ Harry sa v Británii naposledy ukázal v roku 2021, odvtedy sa viac či menej prispôsobuje aktivitám a plánom svojej ambicióznej manželky v jej rodnej Amerike: 

​Na štátnu policajnú ochranu z peňazí daňových poplatníkov by po vzdaní sa kráľovských povinností a titulov seniorov kráľovskej rodiny vojvodovia zo Sussexu podľa pravidiel nárok mať nemali. Žurnalistka Angela Levin, ktorá je aj kráľovská biografka, to vidí ale optimistickejšie. "Pochopil to zle. Keď príde na kráľovskú udalosť, dostane policajnú ochranu. Nedostane ju v prípade, že si vyjde s priateľmi. Správa sa sebecky, mal by ustúpiť a byť oporou svojej starej mame," tvrdí expertka, ktorá princa dobre pozná. V roku 2018 vyšla jej biografia Harry: Rozhovory s princom, ktorú o rok neskôr doplnila novými kapitolami. Harry ale trvá na svojom, čo sa v súvislosti s tvrdeniami Levinovej zdá byť už skôr len výhovorka.

9.4.2022 uplynie rok od smrti princa Phillipa:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Súvisiace články

Najčítanejšie