Zatiahnuté
11°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Charlesova Camilla zažíva po covide peklo, strata hlasu a dusenie! No trpí aj kráľovná!
Zdielať na

Charlesova Camilla zažíva po covide peklo, strata hlasu a dusenie! No trpí aj kráľovná!

Archívna reportáž

Ani po dvoch rokoch od začiatku pandémie, ešte tento zákerný vírus nepovedal posledné slovo. Nevyhli sa mu ani v britskej kráľovskej rodine, pričom princ Charles (73) ochorel už dvakrát. Napriek tomu, že je podobne, ako aj ostatní členovia rodiny, plne zaočkovaný tromi dávkami. Po druhýkrát schytal vírus iba nedávno, vo februári. Zúčastňuje sa osobne mnohých aktivít, kde sa stretáva s množstvom ľudí, čím sa vystavuje zvýšenému riziku nakazenia sa. Po jednom takom stretnutí a zistení, že má pozitívny test, sa hneď uchýlil do ústrania, kde sa začal liečiť. Medzitým už ale bol v kontakte aj so svojou mamou Alžbetou (95), ako aj manželkou Camillou (74).

​Ako kráľovná, tak aj Camilla covid pár dní po Charlesovej pozitivite dostali. Obidve sú v rizikovom veku, najmä kráľovná, o to viac museli byť počas liečby pod dohľadom lekárov. Aj keď samotnú chorobu už zdarne prekonali, stále nie sú v celkom dobrej kondícii. Aj tri týždne od začiatku choroby bojujú s následkami. Keď nedávno zavítala skupina veslárok ku Camille do sídla Clarence House, kde žije s manželom princom Charlesom, zdôverila sa im, že má stále problémy s dýchaním. "Chvíľami zrejme prídem o hlas, budem sa dusiť alebo kašľať," ospravedlnila sa im hneď pri privítaní, ako uviedli v magazíne Hello. Je zrejme, že bojuje s nepríjemnými následkami covidu, ktoré sa môžu ťahať aj celé mesiace. 

Princ Charles je na tom o poznanie lepšie. Začiatkom marca prezradil o stave svojej matky dobré správy. 'Už je jej oveľa lepšie - bolo to veľmi mierne," vyjadril sa následník trónu. Zakrátko sa kráľovná akoby na potvrdenie toho objavila vonku v záhrade neďaleko Windsorského zámku. Strávila popoludnie s princom Williamom a Kate, ako aj s ich tromi deťmi. Na toto milé stretnutie prišla aj princezná Beatrice so svojou iba päťmesačnou dcérkou Siennou, najmladšou vnučkou kráľovnej.

Priaznivci kráľovnej o ňu majú veľké obavy:

​Aj keď sa kráľovná z covidu zrejme ako-tak vystrábila, stále u nej pretrvávajú problémy s pohybom, ktoré sa začali silno prejavovať od vlaňajšej jesene. Predtým sa veľmi rada každodenne prechádzala po záhrade či v prírode so svojimi milovanými psami corgie a jedným dorgi, čo sa už istú dobu nedeje. "Kráľovná sa počas krízy a stresu zvyčajne často utieka ku svojim milovaným psíkom. Brávala ich von takmer každý deň po tom, ako Filip ochorel a vlani zomrel. Sú pre ňu obrovským zdrojom útechy, takže je to naozaj veľká škoda," zveril sa pre The Sun zdroj, ktorý má ku kráľovskej rodine blízko a prezradil, že kráľovná "nie je na tom veľmi dobre". Všetci sa zhodujú, že pôsobí veľmi krehko a je celkom jasné, že jej ubúda síl. Covid to len "zaklincoval" a je málo pravdepodobné, že by sa kráľovnej ešte vrátila sila spred pár mesiacov.

Súvisiace články

Najčítanejšie