Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Postaví sa proti rodine aj na súde?! Meghan by mohla svedčiť proti princovi Andrewovi v kauze znásilnenia!
Zdielať na

Postaví sa proti rodine aj na súde?! Meghan by mohla svedčiť proti princovi Andrewovi v kauze znásilnenia!

Archívna reportáž

Právnik Virginie Roberts Giuffre ((38), ktorá bola obeťou Epsteinovho temného kruhu zneužívania mladistvých, pričom sa ho mal dopustiť aj princ Andrew (61), sa pripravuje na veľký proces proti synovi kráľovnej Alžbety II. Spisuje si zoznam svedkov, ktorí by mohli vypovedať v súvislosti s princom a ich poznatkami o jeho spojení so žalobkyňou. On jej obvinenie odmieta a jeho právnici navrhli zamietnutie občianskoprávneho sporu, ktorý podala pani Giuffre, pričom okresný sudca Lewis Kaplan si vypočuje argumenty vojvodovho právneho tímu 4. januára. No medzi svedkami vyskočilo jedno nečakané meno.

V rámci zvažovania svedkov, ktorí by mohli vrhnúť jasnejšie svetlo na kauzu sexuálneho zneužitia princa Andrewa vtedy neplnoletej Virginie Roberts Giuffre, sa objavujú zaujímavé mená. Jedným z nich je aj Meghan Markle, ktorá sa nejaký čas pohybovala na kráľovskom dvore v Andrewovej blízkosti potom, čo sa vydala za princa Harryho. Právnik žalobkyne David Boies informoval Daily Beast, že prokuratúra zvažuje predvolanie aj vojvodkyne zo Sussexu. Zrejme predpokladá, že by sa postavila na stranu jeho klientky. To však celkom isté nie je, pretože s dcérami princa Andrewa, najmä s Eugenie, si minimálne Harry veľmi dobre rozumie.

Ako dôvody, prečo by bola práve Meghan vhodná na podporu Virginie Roberts Giuffre, uviedol tie najdôležitejšie. "Po prvé - je v Spojených štátoch, takže nad ňou máme právnu moc. Po druhé - zjavne strávila nejaký čas v blízkosti princa Andrewa, a teda mohla niečo vidieť, alebo aspoň niekoho počuť o tom, čo urobil," vypočítaval Boies hlavné dôvody. Otázne je, nakoľko by bola Meghan ochotná vypovedať v tomto prípade, vzhľadom na blízky vzťah s dcérami princa Andrewa. Obe sa v prípade jej a Harryho sťažnosti v marcovej talk show Oprah na pomery v britskej kráľovskej rodine, postavili na ich stranu. Eugenie s manželom boli vraj za nimi ešte predtým, ako sa stali manželmi a mali ich podporu.

Pozrite si zábery z ostrova, kde Epstein zvážal svoje obete, prevažne mladé ženy a deti, ktoré zneužíval a ponúkal vplyvným ľudom z celého sveta, údajne aj princovi Andrewovi:

Ale David Boies pripomenul, že Meghan je len "jednou z osôb, o ktorých uvažujeme, ešte sme sa nerozhodli". Na otázku, či by aj princ Harry mohol byť tiež kandidátom na výpoveď, povedal: "Bol by tiež k dispozícii na výpoveď, keďže sa nachádza v Spojených štátoch a podlieha jurisdikcii amerických súdov. Ale môj odhad je, že pravdepodobne budeme mať možnosť vykonať len 10 až 12 výpovedí, takže musíme byť opatrní, koho si vyberať. Pravdepodobne by sme prijali jednu alebo dve výpovede ľudí blízkych Andrewovi, ktorí by mali vedomosti o jeho konaní. To by mohlo zahŕňať aj jeho bývalú manželku. Prípadne by to mohol byť jeho brat," dodal na upresnenie.

Princ Andrew s bývalou manželkou Sarah a ich dcérami:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Royal fan account (@royals.ofeurope)

V súvislosti s možnosťou výpovede bývalej manželky princa Andrewa, Sarah Ferguson, Boies v zásade vylúčil jej výpoveď, pretože by iste vypovedala v jeho prospech. Vylúčili aj kráľovnú Alžbetu II. "Nemyslím si, že by sme z úcty a rešpektu a z dôvodu jej veku mali snahu kráľovnú žiadať o výpoveď," priznal sa advokát. "Nemyslím si, že bude mať nejaké vedomosti, ktoré nemajú iní ľudia. Myslím si, že je nepravdepodobné, že by o niektorých týchto veciach hovoril so svojou matkou tak otvorene, ako by o nich mohol hovoriť so svojimi súčasníkmi, alebo so svojou bývalou manželkou," uzavrel svoje úvahy o možných svedkoch, ktorí by pomohli s objasnením prípadu jeho klientky. Je ale len málo pravdepodobné, žeby ktokoľvek z kráľovskej rodiny vôbec prišiel vypovedať, nieto ešte v neprospech Andrewa.

Súvisiace články

Najčítanejšie