Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Veľká krivda voči Harrymu?! Bol to William, ktorý začal vyvádzať ako prvý!
Zdielať na

Veľká krivda voči Harrymu?! Bol to William, ktorý začal vyvádzať ako prvý!

Archívna reportáž

Vzťah dvojice britských kráľovských bratov princa Williama a princa Harryho vyvoláva v posledných rokoch veľa otáznikov. Časy, keď sa dlhú dobu javili byť nerozlučná dvojka, je už dávno za nimi. Zdá sa, že za tým stojí Harryho láska, ktorá mu otočila život hore nohami. Na rozdiel od princa so šľachtickou krvou, herečka oplýva absolútnym sebavedomím, čo Harrymu zjavne imponuje. Zrejme tak trochu nahradila v jeho živote Williama, ktorý bol predtým vzorom sebaistoty na dvore paláca.

Princ William, po svojom otcovi princovi Charlesovi v poradí druhý následník britského trónu, je verejnosťou vnímaný ako vzorný mladý muž, hodný svojho vysokého postavenia v kráľovskej rodine. Aj jeho manželka Kate sa zhostila svojej úlohy po jeho boku dokonale. Spočiatku sa javilo, že po ich uzavretí manželstva sa stal princ Harry ich verným "parťákom" a boli priam nerozluční. To platilo ale len dovtedy, kým sa neobjavila po boku Harryho americká herečka Meghan Markle. Jej vplyv na princa Harryho predčil všetky očakávania kráľovskej rodiny.

Autor knihy "William a Harry: Súboj bratov", Robert Lacey vníma, že ich vzájomné puto bolo najsilnejšie v troch etapách ich života, píše portál Blesk.cz. Prvýkrát to bolo po smrti ich matky, Lady Di. Keď sa William prvýkrát dozvedel tragickú správu, okamžite riešil Harryho ťažkú situáciu, keďže bol na matku veľmi naviazaný. Druhýkrát bol ich vzťah najsilnejší, keď spolu začali "vyvádzať". Tretí moment, keď si boli najbližšie, nastal po kráľovskej svadbe Williama a Kate v roku 2011. Stali sa nerozlučnou trojkou. "Harry sa stal verným priateľom, niektorí by ho mohli označiť za rodinného vtipálka, a naďalej držal s Williamom a jeho manželkou, s ktorými si boli veľmi blízki," konštatoval Lacey.

Svadba Harryho s Meghan všetko zmenila:

​Práve to druhé obdobie, keď sa dvaja kráľovskí bratia rozhodli si neviazane užívať život, je z hľadiska pohľadu na nich najproblematickejšie. Všeobecne sa traduje, že práve princ Harry je tým "divochom". Ale ako sa javí v skutočnosti, bol to práve princ William, ktorý začal okolo roku 1998 s divokými párty v priestoroch vidieckeho sídla ich otca, princa Charlesa, v Highgrove, kde dal synom zrekonštruovať suterénne priestory. "Princ Charles ich nechal premeniť priestor na diskotéku s názvom Club H. A to je miesto, kde chlapci začali robiť rôzne neplechy. Hnevať však ako prvý začal starší brat, ale britská tlač to opísala z iného uhla pohľadu. Nikdy nekritizovali Williama, ale vždy vinili Harryho a dávali mu nálepku nezbedného chlapca," povedal autor knihy o kráľovských bratoch Robert Lacey v podcaste.

Z jeho slov vyplýva, že to bol William, kto bol hlavným aktérom pri organizovaní párty, kde tiekol nielen alkohol prúdom. Princ Charles nikdy nebol, iste nie náhodou, na mieste, keď sa žúry konali. Všeobecne mal veľa práce, alebo bol s Camillou. Harry sa vtedy naučil už od trinástich rokov piť alkohol a neskôr k nemu pribudla marihuana a náklonnosť k ženám. "William bol ten správny chlapec a Harry bol ten, ktorý robil chyby, rád pil a bol ten, ktorého prichytili pri fajčení marihuany. A tiež to bol on, kto mal veľa priateliek. Táto jeho ľudská stránka k nemu ľudí priťahovala a poľudšťovala britskú kráľovskú rodinu," vysvetľuje Lacey, prečo ho ľudia v Británii napriek všetkým jeho neduhom donedávna zbožňovali, pričom veľmi podobne sa správal aj William, no ten sa prezieravo nenechal pristihnúť v akcii. Všetko sa zmenilo príchodom Meghan, no možno je to práve moment, na ktorý Harry čakal, aby sa od kráľovských povinností oslobodil.

Súvisiace články

Najčítanejšie