Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Panika v kráľovskej rodine! TOTO si voči nim ešte nikdy nedovolili!
Zdielať na

Panika v kráľovskej rodine! TOTO si voči nim ešte nikdy nedovolili!

Archívna reportáž

Proti britskej kráľovskej rodine akoby sa všetci spikli. Po útokoch vojvodov zo Sussexu, sa do nej pustili aj zo strany domácej verejnoprávnej britskej televízie BBC. Kráľovná je vraj veľmi rozhorčená, že si nový dvojdielny dokument nemohli z ich strany vopred pozrieť všetci dotknutí a vyjadriť sa k tomu. Pohrozili BBC, že s ňou ukončia spoluprácu. BBC by iste uškodilo, ak by v období pred oslavami platinového jubilea kráľovnej nemala prístup ku kráľovskej rodine.

To, že je britská kráľovská rodina obľúbenou témou verejnosti nielen v Británii, nie je žiadnou novinkou. Napokon, aj pre ňu je dôležité, aby sa o nej dozvedala verejnosť čo naviac, ale, samozrejme, hlavne to pozitívne. Má preto uzavretú aj dohodu s BBC o spolupráci. Teraz prichádza na obrazovky dvojdielny dokument, v ktorom si posvietili aj na princov Williama a Harryho a údajne ukazuje, ako na seba navzájom donášali pre médiá. Zrejme dostal kráľovský dvor avízo, a tak žiada, aby si ho ešte pred uvedením na obrazovky mohli všetci tí, o ktorých je tam zmienka, pozrieť. Pokiaľ by sa tak nestalo, spoluprácu by s BBC ukončili. Ani po opakovaných žiadostiach ale BBC údajne nereagovala.

Zdroj z kráľovskej rodiny pre denník Daily Mail povedal, že dokument je iba znôškou klebiet a kráľovnú vraj nahnevalo, že si ho nemohla pozrieť a vyjadriť sa k nemu. Dokumentom má sprevádzať známy odporca monarchie Amol Rajan, ktorý je presvedčený, že kráľovský dvor v súčasnom demokratickom parlamentnom štátnom zriadení je doslova "absurdný". To, že na seba donášajú médiám princovia a zároveň vlastní bratia, však ako William, tak aj Harry popierajú. "Teraz ideme každý inou cestou, ale vždy sa bude môcť o mňa oprieť a verím, že aj ja o neho. Nevidíme sa tak často ako kedysi, pretože teraz máme veľa práce, zažívame medzi sebou tu lepšie, tu horšie dni, ale stále je to môj brat a mám ho veľmi rád," vyjadril sa raz princ Harry. 

Azda najviac verejnosťou zarezonoval škandalózny rozhovor Meghan a Harryho u Oprah Winfrey, avšak to bol, zdá sa, iba začiatok nekonečných obvinení:

​Tento spor o dokument zrejme ešte viac zhorší už aj tak napäté vzťahy medzi BBC a kráľovskou rodinou. V máji sa musela televízia ospravedlniť za podvod zo strany Martina Bashira, keď vyšlo najavo, ako pofidérne si kedysi zabezpečil neslávne známy rozhovor s princeznou Dianou. Nový dokument  sa má vysielať na BBC už v pondelok a v utorok večer a predpokladá sa, že sa v ňom zopakujú tvrdenia spoluautora filmu Finding Freedom, Omida Scobieho, že princ William a jeho zamestnanci naznačili, že princ Harry má problémy so svojím duševným zdravím. Stalo sa tak údajne po rozhovore vojvodov zo Sussexu s Tomom Bradbym na ich ceste po Afrike, v ktorom Meghan naznačila, že kráľovská rodina nejaví záujem, či je psychicky "v poriadku". 

Kráľovná sa pasuje so zdravotnými problémami a škandály okolo rodiny jej na nálade nepridávajú. Napriek tomu príjíma oficiálne návštevy a nedávno dvor zverejnil  jej aktuálne fotky:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Daily Mail uviedol na svojich stránkach, že tvrdenia BBC spôsobili na Windsorskom zámku "rozruch" na viacerých stranách. "Všetky domácnosti si svorne myslia, že to nie je fér. Nikto v paláci to nevidel," tvrdia zdroje odtiaľ. Zdroje z BBC pre Mail uviedli, že šéfovia BBC rozhodli, že relácia neporušuje smernice korporácie, pričom jeden zo zdrojov povedal: "Nemôžete nakrútiť dokument o kráľovskej žurnalistike bez toho, aby ste sa zmienili o brífingoch. Neukazuje to prstom na žiadnu osobu." Napätie v priebehu rokov vyvolal aj dokumentárny film o kráľovnej z roku 2007, kde bola aj zmienka o jej fotografovaní s Annie Leibovitz. BBC zostrihala propagačný klip tak, aby to vyzeralo, že kráľovná v afekte odišla z fotografovania, za čo sa BBC následne musela ospravedlniť. Bude zaujímavé zistiť, či sa na poslednú chvíľu podarilo dosiahnuť kompromis, ktorý bude prospešný pre obe strany, no na to už zrejme nie je čas - dokument ide práve do vysielania.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie