Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Meghan a Harry kašlú na kráľovskú pozvánku! TEJTO rodinnej udalosti sa nezúčastnia!
Zdielať na

Meghan a Harry kašlú na kráľovskú pozvánku! TEJTO rodinnej udalosti sa nezúčastnia!

Archívna reportáž

Pomaly sa blížia vianočné sviatky, ktoré sú aj pre britskú kráľovskú rodinu príležitosťou, aby sa spolu všetci najbližší stretli pri vianočnom stromčeku. Britská verejnosť vžda s nadšením čaká na fotky z tejto milej rodinnej udalosti. Už dopredu sa špekuluje, kto všetko sa na nej zúčastní. Chýbať bude, žiaľ, zosnulý manžel kráľovnej Alžbety. O to viac sa očakáva, že sa ju budú snažiť obveseliť svojou prítomnosťou všetci ostatní najbližší. Chýbať však s najväčšou pravdepodobnosťou budú princ Harry s manželkou Meghan a ich dvomi deťmi.

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu už údajne dostali pozvanie, aby sa na Vianoce pripojili k zvyšku kráľovskej rodiny. Podľa informácií Page Six, ktoré majú z viacerých kráľovských zdrojov, sa ale na nich nezúčastnia. Tento rok sa podľa zdrojov z kráľovského paláca bude konať vianočná slávnosť výnimočne na Windsorskom zámku, kde kráľovná trávi posledný rok väčšinu času. Tam sa zotavuje zo zranenia chrbta, kvôli ktorému odvolala svoju účasť na viacerých podujatiach. Harry a Meghan boli v Sandringhame, kde sa zvyčajne doteraz konali vianočné oslavy, naposledy v roku 2018. Bolo to rok predtým, ako pár prekvapujúco oznámil, že končí vo vysokých funkciách v kráľovskej rodine a odchádza za oceán.

"Do logistiky a plánovania rodinných Vianoc patrí toho veľa, takže zamestnanci, samozrejme, už vedia, že Harry a Meghan neprídu," povedal jeden z kráľovských zdrojov pre Page Six. "Ak by prišli, už by to rodine oznámili," dodal. Predpokladá sa, že Harry a Meghan nechcú spôsobiť rozruch v britskej spoločnosti a s tým súvisiace škandalózne titulky v médiách, ktoré by sa objavili, keby spolu prileteli do Británie zo svojho nového domova v kalifornskom Montecite po takmer dvoch rokoch. "Myslím, že každý chápe, že keď sa obaja vrátia do Spojeného kráľovstva, bude z toho šialenstvo, ale potrebujú si raz tú nálepku strhnúť a pokračovať," dodal zdroj.

Ku kráľovnej sa doteraz vždy zvyčajne na jej vidieckom sídle Sandringham pripájala najbližšia rodina. Chýbať nemôže princ Charles s manželkou Camillou Parker-Bowles, princ William s manželkou Kate Middleton a deťmi, ale zvyčajne prichádzajú aj ostatné Alžbetine deti a vnúčatá. Pred slávnostnou hostinou pri vyzdobenom vianočnom strome sa vždy spoločne vybrali na bohoslužbu do blízkeho kostola. Minulý rok sa táto tradícia, žiaľ, prerušila kvôli covidu. O to viac sa teraz všetci tešia na jej tohtoročnú obnovu, aj keď sú smutní z toho, že medzi nimi bude chýbať princ Philip, ktorý odišiel z tohto sveta tesne pred jeho oslavou storočnice. Najmä kráľovná bude jeho neprítomnosť znášať zrejme ťažko. 

Kráľovná napriek zdravotným problémom naďalej príjma významné návštevy v priestoroch paláca:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Napriek tomu, že sa dala neúčasť Harryho a Meghan predpokladať, kráľovná vraj dúfala, že ich uvidí, tešila sa najmä na pravnúčatká - Archieho nevidela takmer dva roky, Lilibet ešte nikdy, len cez videotelefonát. "Toto sú prvé Vianoce Jej Veličenstva bez manžela, takže sa dalo dúfať, že prídu," komentoval skutočnosť zdroj z paláca, ale chápe prečo neprídu. Princ Harry bol tento rok v Británii oficiálne iba dvakrát. Bolo to v apríli, keď sa zúčastnil na pohrebe svojho starého otca, a potom v júli, aby spolu so svojím bratom, princom Williamom, odhalil v Kensingtonských záhradách sochu svojej matky, princeznej Diany. Predpokladá sa, že sa aj s manželkou plánujú zúčastniť na oslavách platinového jubilea nastúpenia kráľovnej na trón v júni 2022. "Ak sa vtedy po prvý raz od Megxitu vrátia do krajiny a vysajú z kráľovnej všetok kyslík, bude to jednoducho hrozné," povedal zasvätenec. Ale iný zdroj tvrdí, že to aktuálne je ešte problém načasovať. Najmä Meghan má iste z návratu oprávnené obavy.

Súvisiace články

Najčítanejšie