Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Škandál priamo kráľovnej pod nosom! Zahájili vyšetrovanie šikany a sexuálneho zneužitia!
Zdielať na

Škandál priamo kráľovnej pod nosom! Zahájili vyšetrovanie šikany a sexuálneho zneužitia!

Archívna reportáž

Okolo britskej kráľovskej rodiny stále neutíchajú rôzne aféry. Kráľovský palác má množstvo personálu k ich službám, a aj keď sú to slobodní občania, ich činy vrhajú tieň aj na jej Výsosť a jej najbližších. Viackrát sa vyšetrovali rôzne krádeže, ale aj iné drobné delikty v rámci služobníctva. Zrejme aj v súvislosti s obvinením princa Andrewa zo sexuálneho násilia na neplnoletej dievčine sa niekto pozrel aj na sexuálne delikty v rámci kráľovskej stráže.

Iste nie je žiadnym prekvapujúcim zistením, že medzi vojakmi dochádza neraz k šikane a iným násilným činom, neraz aj so sexuálnym pozadím. Teraz sa zrejme nie celkom náhodou objavil takýto prečin priamo v súvislosti zo slúžiacim personálom kráľovnej. Niekto z radov Kráľovskej stráže bol zatknutý pre podozrenie zo sexuálneho napadnutia dvoch mladých regrútov počas zvráteného iniciačného rituálu. Dvojica, ktorá druhý deň slúžila v Coldstream Guards, bola údajne zneužitá "sexuálnou hračkou" len niekoľko metrov od zámku Windsor, píše portál The Sun

Dostať sa do služieb Coldstream Guards je prestížnou záležitosťou. Je to totiž najstarší nepretržite slúžiaci pluk v britskej armáde. Jednou z hlavných úloh domácej divízie je ochrana monarchie a kvôli tomu sa často zúčastňujú štátnych slávnostných udalostí a sú považovaní za elitu. Aj z toho dôvodu si zrejme dovolia jeho stáli dlhoroční členovia aj nejaké tie zábavky spojené s prijímaním nováčikov. Hrubo ponížení nováčikovia si to však nenechali iba pre seba. Najvyšší predstavitelia armády potvrdili, že jeden člen gardy bol zatknutý a suspendovaný a začalo sa jeho vyšetrovanie.

Byť v službách Coldstream je pre mnohých veľkou cťou, avšak plukom zmieta nepríjemný škandál so sexuálnym násilím a šikanou:

Jednotka tohto najstaršieho nepretržite slúžiaceho pluku v armáde sídli v kasárňach Victoria Barracks neďaleko zámku vo Windsore, v Berkshire. Jej vojaci sú súčasťou Household Division a zabezpečujú slávnostnú stráž v kráľovských palácoch, ako aj pešie jednotky v prvej línii. Incident sa odohral len niekoľko mesiacov po tom, čo šéfovia obrany rozpustili jednotku RAF, v ktorej bol údajne sexuálne napadnutý letec minometnou rúrou počas iného zvráteného iniciačného obradu. Armáda je pod obrovským tlakom, aby takéto správanie potlačila a následne celkom vykorenila.

Kráľovná si od škandálov, zdá sa, neoddýchne ani počas prázdnin v sídle Balmoral:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Armádny zdroj pre denník The Sun uviedol len neurčito: "V súvislosti s týmto incidentom sa v armáde objavili viaceré informácie."  Aj keď sa už podarilo rozpustiť jednotku RAF, s Coldstream Guards to pre jej prestíž nepôjde. "RAF sa k takémuto správaniu postavila rýchlo a nemilosrdne a reagovala správne. Ale Coldstream Guards je najstarší pluk v armáde a nemôžete sa ho zbaviť len tak, zo dňa na deň," upozornil zdroj na realitu. Nový škandál prichádza v čase, keď najstaršieho vojaka pluku, seržanta majora Kirtlanda Gilla, čaká na budúci rok súdny proces. Je obvinený zo sprisahania s cieľom predať alebo previesť muníciu a z držby zakázanej zbrane. Zdá sa, že monarchia, ani ľudia v jej službách, nien sú ani náhodou vždy zárukou morálneho správania a kráľovná musí iste poriadne škrípať zubami.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie