Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Reakcia kráľovskej rodiny na avizovanú Harryho knihu! Niektorých poriadne prekvapili!
Zdielať na

Reakcia kráľovskej rodiny na avizovanú Harryho knihu! Niektorých poriadne prekvapili!

Archívna reportáž

Nie je veľa kníh, ktoré by sa stali témou číslo jeden už rok predtým, ako vôbec vyjdú. Niekedy je pritom pri knižných novinkách dokonca aj úplne jedno, aký bude obsah - stačí autorovo zvučné meno. A keď sa povie "princ Harry", je to dostatočné lákadlo, aby bolo jasné, že jeho kniha bude absolútny trhák. Tobôž, ak má obsahovať "interné" informácie o kráľovskej rodine.

Princ Harry (39) naďalej nehodlá upustiť od kritiky britského kráľovského rodu. Od marca toho na jeho členov narozprával až-až, ale zrejme mu to nestačilo. Najnovšie vyšlo najavo, že píše memoáre pre americké nakladateľstvo, ktoré sa tým pochválilo aj na Instagrame. Zaviazal sa údajne napísať až štyri knihy a očakáva sa, že v nich bude veľa pikantností zo súkromia monarchov. Zdá sa, že túžba súkromí a pokoji, ako ju deklarovali Harry a Meghan pri odchode z Británie, nie sú až také žiadúce, zrejme najmä v porovnaní s váhou šeku, ktorý za dielko princ dostane.

Napriek priam nehoráznej drzosti privilegovaného páru vojvodov zo Sussexu voči britskému kráľovskému rodu, odkiaľ princ Harry pochádza, monarchovia mlčia. A budú vraj aj naďalej. Nezmenia svoj prístup k rebelom ani potom, ako vyjdú knižné spomienky ich nevďačného člena. "Monarchovia rozhodli, že chystané pamäti vojvodu zo Sussexu nikto z nich nebude komentovať. Nechcú prilievať olej do ohňa," oznámil Daily Mail zasvätený zdroj z paláca. Mašinéria agendy Sussexovcov je už rozbehnutá naplno a ako zrejme v Buckinghamskom paláci usúdili, je zbytočné proti tomuto kolosu bojovať. Majú už bohaté skúsenosti, že by to nikam aj tak neviedlo, no mnohí ľudia s týmto prístupom nesúhlasia a sú presvedčení, že sa treba ozvať.

Harrymu jednoducho stále nestačilo:

​Zo štyroch kníh, na ktorých sa Harry údajne dohodol s nakladateľstvom, bude jedna patriť aj Meghan. Bude sa v nej vraj venovať wellnessu. Za knihy by mali získať neuveriteľných 40 miliónov dolárov. Amerika je naozaj krajinou neobmedzených možností. To veľmi dobre dávno vie aj prešibaná Meghan a presvedčil sa o tom teraz už aj jej manžel. On jej zabezpečil šľachtický titul a privilégiá, ona jemu zas ukázala, ako sa to všetko dá zúročiť. Vôbec nedbajú na to, že ich správanie môže poškodiť monarchiu, len vďaka ktorej sú tam, kde sú. Azda po vzore Meghan, ani Harry už absolútne nedbá na svojho otca a jeho česť, ba ani na ohrozenie jeho nároku na trón.

Na budúci rok sa chystajú oslavy 70. výročia zasadnutia na trón jej veličenstva Alžbety II., britskej kráľovnej. Práve vtedy sa majú dostať na pulty kníhkupectiev aj memoáre princa Harryho. Akú stratégiu zaujme britská kráľovská rodina po škandále, ktorý iste vyvolá zverejnenie rôznych detailov v knihe, zatiaľ nemožno ani predvídať. Otázne je, či bude mlčať naďalej. Každá strana sa už teraz iste pripravuje na tento moment a má zrejme aj zdatných poradcov. Stúpať na päty takej mocnosti ako je britská monarchia je veľká opovážlivosť, no Meghan a Harry si idú svoje akoby už zajtrajšok ani nemal existovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie