Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nádej na urovnanie sporov? TAKTO napokon stretnutie Harryho a Williama dopadlo!
Zdielať na

Nádej na urovnanie sporov? TAKTO napokon stretnutie Harryho a Williama dopadlo!

Archívna reportáž

Mnohí priaznivci kráľovskej rodiny s napätím sledovali, ako sa zachovajú rozhádaní bratia William a Harry pri slávnostnom odhalení sochy ich matky, princeznej Diany v jednej zo záhrad Kensingtonského paláca. Uvoľnená atmosféra a úsmev na tvárach bok po boku kráčajúcich bratov zdanlivo našepkávali, že sa azda blíži ich zmierenie. Avšak po konštatovaní kráľovských expertov a blízkych priateľov oboch bratov mnohým ľudom úsmev na perách zamrzol. Údajne bola všetko iba fraška a ich priateľské správanie bolo iba z úcty k ich matke, ktorá by v ten deň oslávila 60. narodeniny.

Ako prináša denník The Sun na základe výpovedí viacerých priateľov princov Williama a Harry, rozkol medzi nimi sa už možno nikdy nenapraví, pretože William už svojmu mladšiemu bratovi nedokáže znovu dôverovať. Pochopiteľne, najmä kvôli slovám, ktoré vypustil spolu s manželkou Meghan z úst v škandalóznom rozhovore s Oprah Winfrey.

Napriek tomu, že sa Harry a William pred pár dňami stretli a kráčali bok po boku, aby mohli odhaliť svoj niekoľkoročný spoločný projekt, sochu ich matky, princeznej Diany, niektorí ľudia z ich blízkeho okolia domnievajú, že ich rozkol sa už nikdy nezacelí. Bratia sa 1. júla 2021 v záhrade Kensingtonského paláca stretli tvárou v tvár po prvý raz od aprílového pohrebu ich strého otca, princa Philipa. Zdalo sa, že z úcty k ich matke konečne odložili  spory bokom a možno spolu strávia čas v priateľskej atmosfére aj po akcii. Avšak Harry údajne Kensington opustil iba krátko po jej skončení, len čo dopil pohárik šampanského. Práve tento jeho krok podľa mnohých naznačuje, že ich narušené vzťahy sa už možno nikdy nenapravia. 

Bratia sa nedávnom slávnostnom odhalení sochy ich matky javili byť v dobrej nálade, podľa niektorých zdrojov to však bola iba fraška:

"Na jednej strane je tu Dianina rodina, ako aj členovia kráľovskej rodiny, ktorí sa budú držať akéhokoľvek kúska nádeje, že bratia napravia svoj vzťah, a na druhej strane niektorí určite cítia, že vzniknuté škody sú nezvratné ,a je takmer nemožné, aby Harrymu členovia rodiny opäť dôverovali," myslí si zdroj, čím narážal na na nehorázne vyhlásenia Meghan a Harryho u Oprah, z ktorých azda najškandalóznejšie zo všetkých bolo obvinenie, že nemenovaný člen kráľovskej rodiny sa rasisticky vyjadril o farbe pleti syna Archieho. Vojvodkyňa zo Sussexu tiež uviedla, že jej bolo zabránené vyhľadať pomoc, keď sa ocitla psychicky v kríze, a dodala, že počas tehotenstva s Archiem mala dokonca samovražedné myšlienky.

Kráľovská rodina taktne mlčí a k Harryho krokom a vyhláseniam sa vyjadruje iba veľmi stručne. Ich vzájomné vzťahy sú však na bode mrazu:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Ďalší zdroj blízky bratom tvrdí, že Harry je stále v nemilosti, keďže pre Williama sú niektoré rany ešte stále príliš čerstvé. "Urobili šou, urobili, čo museli, aby sa uistili, že deň prebehne bez problémov, a rozlúčili sa. Nebolo tam nič viac, nebolo o čom diskutovať. Veci sú pre Williama a ostatných členov rodiny stále príliš bolestivé na to, aby Harryho vítali s nadšením, takže je najlepšie nechať veci zatiaľ vykvasiť," dodal ďalej zdroj. Ako ďalej píše spomínaný denník, princ Harry bol už dva dni po odhalení sochy videný na letisku Heathrow, ako sa pripravuje na odlet za svojou manželkou Meghan a ich dvoma deťmi do USA. A tak sa zdá, že sága dvoch bratov, ktorí mali jedinú šancu sa pomeriť a nechali si ju ujsť, bude mať ešte dlhé pokračovanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie