Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kým Harry v Británii žiaril, Meghan sa musela v USA vyrovnávať s úmrtím v rodine!
Zdielať na

Kým Harry v Británii žiaril, Meghan sa musela v USA vyrovnávať s úmrtím v rodine!

Archívna reportáž

Na nedávnom slávnostnom odhalení sochy princeznej Diany sa princ Harry objavil po boku svojho brata so širokým úsmevom a dobrej nálade. Mnohí priaznivci kráľovskej rodiny tak opäť začali veriť, že sa predsa len podarí rozhádaným bratom zmieriť a symbolicky im k tomu pomohla práve ich milovaná mama. Na ceremónii však chýbali obe manželky princov, a kým dôvod Kate Midelton nie je známy, Meghan ostala doma v USA so synčekom Archiem a niekoľkotýždňovou Lilibeth Dianou. Dozvedela sa však smutnú správu.

Ako priniesol denník The Sun, strýko Meghan Markle, bývalý americký diplomat Michael Markle, zomrel vo veku 82 rokov po dlhom boji s Parkinsonovou chorobou. Práve on sa pričinil v minulosti k tomu, aby mohla jeho neter Meghan pracovať na americkom veľvyslanectve v argentínskom Buenos Aires, no napriek tomu nebol údajne ani pozvaný na svadbu s Harrym a nikdy sa s princom osobne ani nestretol. O tom, že nevidel Archieho, netreba ani hovoriť.

Ako uviedli zdroje spomínaného denníka, pán Markle, ktorý bol všeobecne známy ako Mike, bojoval dlhé roky s Parkinsonovou chorobou a v posledných rokoch trpel mnohými komplikáciami. Správa o jeho smrti pritom prišla v čase, keď princ Harry odletel z USA do Spojeného kráľovstva, aby odhalil sochu svojej matky, princeznej Diany. "Mike bol milý, jemný, pokojne hovoriaci starý muž. Vždy bol rád, keď sa ho niekto opýtal na Meghan, ale keď sa už s niekým rozprával, najradšej hovoril o svojej zosnulej manželke, ktrorú veľmi miloval," opísal nemenovaný zdroj zvyklosti staručkého pána, ktorý vraj v sebe nechoval zášť voči jeho neteri za to, že ho nikdy s princom Harrym nezoznámila.

Meghan zo svojho života odstrihla celú rodinu okrem jej matky, s otcom Thomasom ani jeho bratom Mikeom neprehovorila už dlhé roky:

​Mike Markle sa po smrti manželky presťahoval do Oregonu, aby bol bližšie k svojej dcére. Aj napriek ťažkej diagnóze si však dokázal zachovať nezávislosť. Mike bol podľa zdroja na Meghan "veľmi hrdý" a želal si, aby mal jedného dňa možnosť stretnúť sa s Harrym. "Vo svojej komunite bol dosť známy ako Meghanin strýko a vždy sa zastavil na kus reči, aby pripomenul, aký je na ňu hrdý, aj keď často nesúhlasil s tým, ako si počína. Zvyčajne sa len uškrnul a povedal: 'Predpokladám však, že nie každý deň máte v rodine princa!'," prezradil zdroj. V minulosti sa Mike pre časopis vyjadril Woman Magazine, že to práve on Megan pomohol na jej ceste stať sa "niekým", keď mala iba 20 rokov, tým, že jej zabezpečil stáž ako tlačovej hovorkyni na americkom veľvyslanectve v Argentíne, v časoch, keď zvažovala kariéru v oblasti medzinárodných vzťahov.

V posledných rokoch však Mike, podobne ako jeho brat Thomas, priznal, že sa Meghan kvôli svadbe s Harrym úplne odcudzila zvyšku rodiny. Mike údajne nebol nadšený z toho, ako Meghan a Harry odstrihli jej otca Thomasa z ich života a nemohol svoju dcéru ani priviesť k oltáru. Tiež ho hnevalo, že v čase vypouknutia pandémie Meghan nezavolala ani jemu, ani jeho bratovi Thomasovi s otázkou, ako sa majú a či sú v poriadku. V rozhovore pre Express v tom čase povedal: "Ľudia v mojom a Tomovom veku umierajú v dôsledku vírusu. Nie je nič zlé na tom, ak by sme k sebe boli zdvorilí. Je najvyšší čas, aby sa pokúsila napraviť všetky nezhody, ktoré má s rodinou, kým nie je neskoro. Myslím si, že by mala byť v kontakte so svojím otcom. Tom by mal byť v kontakte so svojou dcérou a vnúčikom."

Michael Markle mal želania, aby sa Meghan zmierila so zvyškom rodiny a predstavila ich Harrymu a ich spoločným deťom. Toho sa Mike (na foto vľavo) počas života však nedožil:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Royalty Report (@royalty.report)

Ani jeho naliehanie na Meghan sa však nestretlo s porozumením, keďže Meghan dodnes neprehovorila nielen s ním, ale ani s jej vlastným otcom, ktorý pritom býva iba zopár kilometrov od ich sídla v kalifornskom Montecite. "Jeho tvár trochu posmutnela, kedykoľvek sa o tom hovorilo. Nemyslím si, že s ním boli niekedy v kontakte až do jeho smrti," uviedol zdroj a dodal, že Mikea tiež sklamalo, že ho neter nepozvala ani na svadbu. "Stále v sebe živil nádej, že keďže jej pomáhal a formoval jej cestu v začiatkoch jej kariéry aj tým, že jej zabezpečil tú stáž v Buenos Aires na veľvyslanectve, možno neter uzná za vhodné pozvať ho," prezradil zdroj z okolia pána Markle, ktorý sa, žiaľ, stretnutia s neterou, jej manželom, ani ich deťmi už nedožil. Azda Meghan prehodnotí aj vzťah so svojím otcom a predstaví ho Harrymu a ich dvom deťom, kým nebude aj pre neho už príliš neskoro. 

Súvisiace články

Najčítanejšie