Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polhodina práce za polrok a milióny na výplatnej páske?! Harry a Meghan sa nejdú pretrhnúť!
Zdielať na

Polhodina práce za polrok a milióny na výplatnej páske?! Harry a Meghan sa nejdú pretrhnúť!

Archívna reportáž

V zákulisí veľkolepých projektov vojvodu zo Susssexu sa čoraz viac vynárajú pochybnosti o tom, či je dvojica schopná, alebo ochotná dodržať voči gigantu Netlfix či Spotify svoje záväzky. Ešte minulý rok s nimi s veľkou pompou uzavreli zmluvy na obrovské finančné čiastky a spočiatku pre nich aj čo-to nakrútili, avšak už dlhšiu chvíľu je okolo ich projektov zvláštne ticho.

Ako priniesol denník The Sun, kým sa Meghan a Harry sústreďujú výhradne na spoluprácu s Oprah Winfrey, v rozhovore s ktorou poriadne rozvíril vody v kráľovskej rodine, sa spoločnosti Spotify a Netflix, s ktorými má pár podpísané miliónové zmluvy, chtiac či nechtiac dostali úzadia, píše portál The Sun. Napriek tomu si však svoje dohodnuté milióny užívajú. Pritom nie je známe, kedy dvojicu ich priaznivci uvidia, alebo aspoň začujú na spomínaných platformách.

Harryho prioritou sú, zdá sa, otázky duševného zdravia, ktoré rozoberá v v sérii rozhovorov The Me You Can’t See s jeho novou "kamarátkou" Oprah Winfrey. Navyše sa samotný princ v jednom z nich pod taktovkou hviezdnej moderátorky vyspovedal z jeho problémov, pričom si opäť kopol do rodiny, najmä svojho otca. Ten sa s ním vraj neplánuje stretnúť ani počas jeho návštevy Británie v súvislosti s odhalením sochy princeznej Diany v Kensingtonskej  záhrade. Slávnostný akt sa má odohrať 1. júla v deň nedožitých 60. narodenín exmanželky princa Charlesa, ktorý nepovažuje za vhodné zúčastniť sa spolu so synmi tejto udalosti. 

Harry sa sústredí najmä na projekt The Me You Can't See s Oprah, ktoré pojednávajú o duševnom zdraví mnohých známych tvárí, ktoré sa rozhodli rozprávať o svojich psychických problémoch:

Harry a Meghan sa už na kráľovskú rodinu nespoliehajú, napokon, bola to ich voľba, vzdať sa výhod aj štedrých "platov". No zdá sa, že nemajú v pláne sa pretrhnúť od roboty. V tomto roku mali naplno rozbehnúť nahrávanie podcastov pre Spotify, ale zatiaľ nahrali len jeden polhodinový diel, ktorý išiel von na Vianoce. Podobne je to aj s nakrúcaním pre Netflix, čo za polroka práce nie je skutočne veľa. Spokojná môže byť zatiaľ iba Oprah Winfrey. Navyše, po narodení dcérky Lilibet obaja ohlásili rodičovskú dvadsaťtýždňovú dovolenku, čo sa najmä v prípade Harryho neobišlo bez ironických poznámok. Nezdá sa totiž, že by doteraz nejako veľmi pracoval. Stal sa síce členom vedenia v start-upe BetterUp, ktorá sa zameriava na duševné zdravie a rozvoj osobnosti, je aj komisárom v Aspen Institute, kde vedú štúdie o šírení dezinformácií, ale ako reálny výkon sa to brať nedá. Je hlavne ich tvárou na zviditeľnenie, za čo mu nepochybne dobre platia. "Ako sme počuli, majú teraz až 5 mesiacov voľna, ale ľudia, ktorí im platia kopu peňazí, budú očakávať niečo na oplátku. Mohli by sme si položiť otázku, či si toho nenabrali až priveľa," zamyslel sa Phil Dampier, expert na kráľovskú rodinu.

Naposledy sa Sussexovci ozvali poslucháčom ich podcastu Archewell Audio na Spotify ešte v posledný decembrový deň roku 2020:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Spotify Podcasts (@spotifypodcasts)

​Aj snaha Meghan prihovárať sa chudobným ženám v rámci rôznych organizácii a akcií nevyznieva vždy najlepšie, keď je známe, v akom luxuse s Harrym žijú. Vyvstávajú totiž pochybnosti, či to myslí naozaj úprimne. Aj počas jej príhovoru v rámci májového koncertu na podporu očkovania proti covidu-19, aby sa zabránilo chudobe ľudí, ktorá im hrozí, sa opäť ukázala v luxusných šatách v záhrade sídla v Montecite. Apelovala pritom najmä na mladé ženy afroamerického pôvodu. "Od začiatku pandémie prišlo o prácu 5,5 milióna žien, ďalším 47 miliónom hrozí chudoba," zapálene rečnila a spomenula aj jej vtedy ešte nenarodenú dcérku, ktorá jej vraj pripomína, koľkým mladým ženám vo svete je treba pomôcť. Zatiaľ ale nevedno, akou sumou prispela sama. Pár vojvodov zo Sussexu by sa mal začať zrejme viac obracať, ak nechce prísť o ďalších fanúšikov.

Súvisiace články

Najčítanejšie