Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Harry poslal súkromnú správu Kate! Je to signál upevnenia jej pozície?
Zdielať na

Harry poslal súkromnú správu Kate! Je to signál upevnenia jej pozície?

Archívna reportáž

Aj keď má princ Harry s členmi jeho rodiny celkom napäté vzťahy, predsa len má údajne medzi nimi osobu, ktorej dôveruje, hoci, paradoxne, to nie jeho pokrvný príbuzný. Už na pohrebe jeho starého otca princa Philipa sa Kate ukázala ako mierotvorca medzi rozhádanými bratmi, keď primäla svojho manžela, princa Williama, kráčať po boku mladšieho brata a viesť s ním krátky rozhovor. Táto úloha, zdá sa, vojvodkyni z Cambridge náleží aj naďalej a Harry jej svoju vďaku dal nedávno aj patrične najavo.

Princ Harry poslal podľa informácií denníka The Sun svojej švagrinej, vojvodkyni Kate Middleton, po narodení dcéry Lilibet súkromnú textovú správu. Nevedno, čo presne jej napísal, no niet pochýb, že obsah bol pozivtíne ladený. Podľa zdroja denníka má práve tento jeho krok upevniť úlohu Kate ako "zmierovateľky" medzi Harrym a jeho bratom Williamom.

​Iba nedávno oznámili vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu narodenie dcéry, čo vyvolalo vrelé blahoželania nielen medzi ich priateľmi a priaznivcami, ale radostnej novine sa potešili aj členovia kráľovskej rodiny. Podľa zdroja z paláca poslal vojvoda zo Sussexu esemesku aj svojej švagrinej Kate, čím, ako cituje zdroj spomínaný denník "upevnil jej úlohu mosta medzi ním a jeho bratom." Túto úlohu si osvojila už pri ich prvom osobnom stretnutí po škandálnom rozhovore s Oprah, na pohrebe ich starého otca, princa Philipa, čo neuniklo pozornému oku britských médií, ktoré zachytili moment, kedy bratov jemne "postrčila" k spoločnému rozhovoru po smútočnom obrade.

Trojica Kate, William a Harry už v minulosti tvorila tandem a venovali otázkam mentálneho zdravia:

"Vyzeralo to ako Williamov zmierovací krok, keď počkal na Harryho a umožnil mu, aby ho dobehol a porozprával sa s ním a Kate. To by mohol byť významný moment," prezradil vtedy zdroj z paláca, a aj sám princ William už predtým nazval svoju manželku "zmierovateľkou" medzi ním a jeho bratom. "Harry sa zdal byť vďačný za túto príležitosť a zdalo sa, že práve Kate sa postarala o to, aby sa bratia prešli spolu osamote, pričom sa krátko porozprávala aj s Harrym," dodal zdroj s tým, že princ Philip by bol rád, ak by mohol tento moment vidieť ešte počas jeho života. 

Kate si získala nielen priazeň fanúšikov britskej kráľovskej rodiny po celom svete, ale zapadla aj medzi jej členov. To sa jej sokyni Meghan, žiaľ, napriek veľkému úsiliu nikdy nepodarilo:

​Zdá sa, že podobný účinok malo aj narodenie malej Lilibet, keď William a Kate poslali novopečneým rodičom Harrymu a Meghan oficiálne blahoželanie. "Všetkých nás potešila šťastná správa o príchode malej Lili. Gratulujeme Harrymu, Meghan a Archiemu," odkázali na na oficiálnom účte na Instagrame. 

Niektoré americké médiá tiež informovali, že vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge poslali Meghan a Harrymu malý darček pre ich nový prírastok, dcérku Lilibet 'Lili' Dianu. Je celkom pravdepodobné, že hnacím motorom týchto ústretových krokov bola práve Kate, ktorá aj v minulosti poslala kyticu kvetov Meghan po ich údajnom incidente pred veľkolepou svadbou s Harrym. Otázne však je, ako sa k snahe Kate postaví vojvodkyňa Meghan, ktorá s ňou má vraj vlažný vzťah, ba mnohí hovoria priam o vojne. No je možné, že ak by to bolo skutočne také zlé, na Kate by zanevrel aj Harry, čo sa zjavne nestalo.

Súvisiace články

Najčítanejšie