Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kráľovnin najmladší syn Edward si poriadne kopol do Harryho a Meghan a ich rozhovoru s Oprah!
Zdielať na

Kráľovnin najmladší syn Edward si poriadne kopol do Harryho a Meghan a ich rozhovoru s Oprah!

Archívna reportáž

Kým časť najbližšej rodiny kráľovnej Alžbety II. vzbudzuje trvalo rozruch, o iných takmer nevedno. Z jej dvoch mladších detí už princ Andrew (61) už asi horšiu povesť mať ani nemôže, no okolo "benjamínka" Edwarda (57) je obvykle ticho, žiadne škandály sa nekonajú. Až v posledných rokoch sa s manželkou Sophie kde tu ozvú, no obvykle nejde o nič negatívne. Teraz si ale pomerne tvrdo zavtipkovali na účet Harryho a Meghan.

Najmladší syn kráľovnej Alžbety II, princ Edward s manželkou Sophie, sa v ostatných rokoch začali z času na čas objavovať aj v médiách, čo bolo predtým skôr vzácne. No po odchode princa Harryho a Meghan z kráľovského dvora a následnej strate postu kráľovských seniorov, ako aj stiahnutia sa do ústrania princa Andrewa po jeho sexuálnej afére spojenej s Epsteinom, ale aj po nedávnom úmrtí princa Philipa, sa už aj Edward a Sophie postupne dostali v hierarchii kráľovského dvora na vyššie miesta. V rozhovore pre denník The Telegraph predviedli svoj zmysel pre humor, keď sa po otázke na tému účinkovania vojvodov zo Sussexu v talk show Oprah Winfrey tvárili, že o show a jej moderátorke nič nevedia.

Tento kráľovský pár si získal sympatie britskej verejnosti pre ich skromné vystupovanie a vernosť. Z detí je Edward (57) jediný, ktorý sa nerozviedol a žije spolu so Sophie (56) sporiadaným manželským životom už 22 rokov. Tá je už dávno kráľovninou najobľúbenejšou privydatou členkou rodiny. Panuje medzi nimi veľmi dôverný vzťah, obe spolu s obľubou jazdievajú na koňoch. Manželia sa vyznačujú moderným spôsobom života, Sophie ako jediná z neviest mohla žiť už niekoľko rokov pred sobášom spolu s Edwardom v jeho apartmáne v kráľovskom paláci. Aj po uzavretí manželstva pracovali obaja ešte niekoľko rokov v civilnej oblasti, neskôr sa ale začali plne venovať reprezentácii kráľovského dvora najmä v charitatívnej oblasti a viacerým nadáciám. S novinármi majú obaja nedobré skúsenosti. Rozhovor pre The Telegraph bol zrejme aj z tohto dôvodu prvým rozsiahlejším od ich svadby v roku 1999.

Aj Edward so Sophie mali veľkolepú svadbu, hoci nie až tak, ako priami následníci trónu:

V rozhovore sa nevyhli otázkam na princa Harryho a Meghan, najmä kvôli zvedavosti novinára na ich názor na útoky v talk show Oprah na členov kráľovskej rodiny. Iste s tým počítali, aj preto nereagovali podráždene, ba dokonca dokázali aj vtipkovať. "Oprah, kto? A o akom rozhovore to hovoríte?" odpovedali so šibalským úsmevom na otázku otázkou. K vojvodom zo Sussexu sa predsa len vyjadrila aspoň grófka z Wessexu. "Sme stále rodina, bez ohľadu na to, čo sa stane. Vždy budeme," povedala svoje stanovisko. Pohreb princa Philipa bol pre rodinu veľmi bolestnou záležitosťou, čo ju na čas ešte viac zomklo. Po pohrebe vraj viedla Sophie dlhý rozhovor s princom Harrym. Možno vedela prejaviť pochopenie pre jeho tvrdé slová na konto najblížších aj preto, že sama sa kedysi neuvážene vyjadrila pred jedným novinárom o kráľovnej ako o "starej tete" a nevhodne pomenovala aj iných. Nevedela totiž, že je novinár a ani to, že si všetko tajne nahráva. Po tejto afére stratila jej agentúra kredit, odišli významní zákazníci a následne kvôli dlhom ukončila činnosť.

Aj Wessexovci blahoželali Harrymu a Meghan k narodeniu dcérky:

To, ako sa vtipne dokázal tento kráľovský manželský pár vyhnúť priamej odpovedi na otázku o kontroverznom rozhovore vojvodov zo Sussexu v talk show Oprah, malo na verejnosti pozitívny ohlas. Dokázali, že vedia reprezentovať kráľovský dvor na patričnej úrovni, podľa tradičného zvyku najvyššie postavených členov rodiny zbytočne sa k ničomu nevyjadrovať. To sa spočiatku po vstupe do kráľovskej rodiny prostorekej Sophie veľmi nedarilo. Ako vidieť, blízky vzťah s kráľovnou a dlhoročná reprezentácia kráľovstva s manželom, princom Edwardom, sa podpísali aj na jej dôstojnom vystupovaní. Srdečnosť jej ale zostala, čím si udržuje sympatie verejnosti. Aj keď pochádza z urodzenej rodiny, rodičia ju vychovávali v civilnom spôsobe života. Po uzavretí manželstva kráľovná páru neudelila tradične titul vojvodov, ale len grófov z dôvodu, že Edward mal dostať po smrti otca titul vojvodu z Edinburghu. Zrejme mu ho kráľovná udelí v krátkom čase.

Súvisiace články

Najčítanejšie