Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kráľovná opäť ukázala svoju veľkodušnosť! Harry od nej dostal veľmi osobnú pozvánku!
Zdielať na

Kráľovná opäť ukázala svoju veľkodušnosť! Harry od nej dostal veľmi osobnú pozvánku!

Archívna reportáž

Už viac ako rok nevedia členovia britskej kráľovskej rodiny, najmä dvaja bratia Harry a William, nájsť spoločnú reč a za nezhodami a krivdami z minulosti urobiť hrubú čiaru. Zdá sa, že čím viac rodina v Británii mlčí a nereaguje na vyjadrenia odídencov zo Sussexu spoza oceánu, tým ostrejšie slová princ Harry vo svojich výstupoch volí. Azda povestná posledná kvapka padla po tom, ako princ spochybnil výchovu nielen svojho otca Charlesa, ale aj nebohého starého otca, princa Philipa. Opraty do rúk sa teda v tomto prípde, napokon ako vždy v dôležitých momentoch, rozhodla zobrať kráľovná Alžbeta II., s gráciou jej vlastnou.

Kráľovná Alžbeta II. podľa informácii denníka The Sun pozvala svojho vnuka, princa Harryho na obed na Windsorský zámok, čo bude podľa zdrojov z paláca zároveň ich prvé súkromné stretnutie od jeho odchodu z kráľovskej rodiny. Vojvoda zo Sussexu sa vraj stretne so svojou starou matkou, aby si "pohovorili o veciach", keďže už na budúci mesiac by sa mal zúčastniť ceremoniálu pri príležitosti odhalenia sochy princeznej Diany.

Mnohí zasvätení a zamestnanci paláca označili toto gesto ako prejav veľkorysosti kráľovnej Alžbety, ktorá sa takto rozhodla vyjsť v ústrety svojmu vnukovi, hoci jej v poslednom období na všeobecnej pohode veľmi nepridal. "Obed bude pre nich príležitosťou, aby si veci vyjasnili," vyjadril sa jeden zo zamestnancov paláca pre spomínaný denník. Vojvoda zo Sussexu sa má už 1. júla, pri príležitosti nedožitých 60. narodenín svojej matky Diany, zúčastniť slávnostného odhalenia jej sochy v jednej zo záhrad Kensingtonského paláca. Jeho príchod bol "ohrozený" blížiacim sa narodením jeho druhého dieťatka s Meghan, avšak malá Lilibet Diana je už na svete, a tak princovi nič nebráni prísť a uctiť si svoju milovanú matku, ktorá tragicky zahynula pri autonehode v roku 1997.

Kráľovnú Alžbetu v minulosti navštívil aj bývalý prezident USA, kontroverzný americký podnikateľ Donald Trump:

​Avšak pozvanie na obed od Jej Veličenstva bolo podľa zdroja zaslané Harrymu ešte pred narodením malej Lilibet, čo nasvedčuje tomu, že si kráľovná želá hladký priebeh Harryho návštevy a azda sa chce uistiť, že ju z amerických médií neprekvapia žiadne ďalšie vyjadrenia či bombastické rozhovory v televízii. Keď sa Harry v apríli 2021 zúčastnil na pohrebe svojho starého otca, princa Philipa, s kráľovnou sa vraj rozprával len vonku, pričom ostatní členovia kráľovskej rodiny boli nablízku. Tentokrát bude mať ich stretnutie veľmi súkromný a dôverný charakter.

Kráľovná Alžbeta II. pozvala svojho vnuka na obed, mnohí veria že rozhovor medzi štyrmi očami pomôže k zlepšeniu vzťahov v rodine:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

​Mnohí priaznivci kráľovskej rodiny zároveň veria, že Harryho návrat do Spojeného kráľovstva by mohol pomôcť napraviť zhoršujúce sa vzťahy s jeho bratom princom Williamom. Odhalenie sochy princeznej Diany by mohlo byť na podobné kroky ideálnou príležitosťou, najmä po tom, čo svoju malú, iba niekoľkodňovú dcérku Lilibet Dianu pomenoval práve po svojej matke Diane. "Viesť vojnu so svojou pokrvnou rodinou je zbytočné a kontraproduktívne, a čím skôr si to uvedomia, tým lepšie. Mali by pokračovať vo svojich životoch, prestať sa hrať na obete a prestať zneužívať svoje kráľovské konexie tým, že vypúšťajú bombastické príbehy a zároveň sa dožadujú súkromia," zhodnotil spisovateľ autor niekoľkých biografií o kráľovskej rodine Phil Dampier. Mnohí s ním súhlasia a veria, že aj malá Lilibet konečne prinesie pokoj do duše Meghan a Harryho a rovnako pookrejú aj členovia kráľovskej rodiny.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie