Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prekvapenie z kráľovského paláca! Harry a Meghan SÚ na zozname pozvaných na TÚTO veľkú akciu!
Zdielať na

Prekvapenie z kráľovského paláca! Harry a Meghan SÚ na zozname pozvaných na TÚTO veľkú akciu!

Archívna reportáž

Napriek nevyspytateľnému správaniu sa odídencov z kráľovského paláca, vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu, ostáva kráľovská rodina tradične mlčanlivá a v reakciách veľmi strohá, akoby snáď ani vyplakávanie páriku ani nevnímali. Azda je to aj súčasť taktiky, ako vyjsť z mediálnej vojny so cťou, no isto v tom hrajú úlohu aj prísne regule, ktoré stáročia určujú súkromný aj verejný život členov britskej monarchie. A v rovnakom duchu sa nesú aj nadchádzajúce veľkolepé oslavy 70. výročia panovania kráľovnej Alžbety II., na ktoré sú pozvaní aj pochabí "Sussexovci".

Princ Harry a Meghan Markle figurujú na kráľovninom zozname pozvaných hostí na jej platinové jubileum, ktoré sa bude konať už o rok, v mesiaci jún roku 2022. Meghan sa tak podľa informácii portálu Page Six nevyhne návšteve Spojeného kráľovstva, aby spolu s manželom Harrym, a s v tom čase už dvomi spoločnými deťmi, oslávili 70 rokov Jej Veličenstva na tróne.

​Ako pred pár dňami oznámili oficiálni zástupcovia Buckinghamského paláca, obrovské oslavy na počesť kráľovninho jubilea sa budú konať už o rok v júni a potrvajú celé štyri dni. A dobre informovaný zdroj z paláca prezradil, že rodina sa už teraz teší na stretnutie s druhým potomkom vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu. "Samozrejme, že sú pozvaní, je to predsa rodinná udalosť," prezradil nemenovaný zdroj z okolia kráľovskej rodiny. Ďalší zdroj uviedol, že aj keď sa za rok toho môže stať ešte "tak veľa", rodina stále túži vidieť malého Archieho a jeho, už čoskoro narodenú, malú sestričku.

Takto prichádzali významní členovia britskej rodiny na podujatie Trooping The Colours v roku 2018, medzi nimi aj vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu:

Práve jubilejné oslavy panovania kráľovnej Alžbety II. budú pravdepodobne prvým spoločným návratom páru do Harryho vlasti, odkedy v roku 2020 "utiekli" hľadať súkromie a finančnú nezávislosť do rodnej zeme Meghan. Malý Archie tak nemal možnosť ani poriadne spoznať svojich najbližších, najmä bratrancov a sesternicu, 7-ročného princa Georgea, 6-ročnú princeznú Charlotte a 3-ročného princa Louisa. Vzťahy však ešte viac naštrbili vyjadrenia vojvodov zo Sussexu, v ktorých obvinil niektorých členov rodiny z rasizmu a Harry svojho otca z necitlivej výchovy, ktorá mu spôsobila traumy.

Kráľovná Alžbeta II. už budúci rok oslávi 70. výročie jej panovania:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Kráľovná, ktorá je už teraz najdlhšie slúžiacim panovníkom v histórii, sa stane prvou, ktorá oslávi platinové jubileum. Predĺžený víkend sa pre obyvateľov Veľkej Británie začne vo štvrtok 2. júna 2022 veľkolepou vojenskou prehliadkou známou ako Trooping the Colour. Toto podujatie sa zvyčajne koná každý rok v deň osláv kráľovniných narodenín, posledné dva roky však bolo zrušené kvôli pandémii koronavírusu. Počas víkendu sa kráľovná zúčastní aj na dostihoch Epsom Derby a tiež hudobného koncertu, ktorý sa uskutoční v priestoroch Buckinghamského paláca. V posledný deň jubilejného víkendu budú mať priestor pouličné oslavy obyvateľov Veľkej Británie, ktoré sa ukončia prehliadkou taktiež v Buckinghamskom paláci. Otázkou ostáva už len to, či Harry a Meghan skutočne prijdú, ale aj to, či sa bude 95-ročná kráľovná o rok tešiť rovnako dobrej kondícii, ako teraz.

Súvisiace články

Najčítanejšie