Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Poriadne pokrytectvo! Zašušťali doláre a Meghan zrazu zmenila názor?!
Zdielať na

Poriadne pokrytectvo! Zašušťali doláre a Meghan zrazu zmenila názor?!

Archívna reportáž

To, že je vojvodkyňa zo Sussexu podnikavé dievča nie je žiadnym tajomstvom, veď napokon bola vždy hnacím motorom trošku ťažkopádneho manžela, člena významnej kráľovskej rodiny z Veľkej Británie. Sám nedávno priznal, že nebyť Meghan, k odchodu z kráľovskej rodiny, po ktorom vraj dlhých 15 rokov tak túžil, by sa nikdy neodhodlal. Ambiciózna Američanka si však za svojim cieľom išla tvrdo už od malička, a to aj napriek nie veľmi výraznému hereckému talentu či inej odbornosti, ktorou by sa mohla pochváliť. Avšak pyšná môže byť minimálne na svoju húževnatosť a talent vycítiť dobrý biznis a správny moment na sebareprezentáciu v tom najlepšom svetle. A to aj napriek svojim presvedčeniam, ako sa zdá.

Ako priniesol denník Daily Mail, vojvodovia zo Sussexu pred niekoľkými dňami oznámili svetu spoluprácu s americkým gigantom s drogistickými potrebami, ktorý im za ich účasť na projekte zaplatí nemalé odmeny. Na tom by nebolo nič zvláštne, napokon, luxusný životný štýl top amerických celebrít je poriadne nákladný. Avšak Meghan Markle asi zabudla, že práve túto spoločnosť pred rokmi ešte ako dieťa vo svojom liste, ktorý mimochodom poslala aj vtedajšej prvej dáme, Hillary Clintonovej, odsúdila za sexizmus a dokonca donútila firmu zmeniť svoj zaužívaný slogan.​

Keď mala malá Meghan iba 11 rokov, už vtedy oplývala bojovnosťou a nutkaním stáť v centre pozornosti. Bez  strachu započala svoj boj so známym drogistickým koncernom, ktorý je už dlhé roky jednotkou na americkom trhu. Ako mladé dievča na ceste k dospievaniu ju pobúrila reklama spoločnosti, v ktorej stálo: "Matky po celej Amerike bojujú s mastnými hrncami a panvicami". Meghan už azda vtedy tušila, že ona sa so žiadnym riadom ako matka špiniť nebude, a preto napísala koncernu list, v ktorom žiadala zmenu ich sloganu.

Meghan je známa svojím zapálením pre otázky rodovej rovnosti a feminizmu. Počiatky siahajú až do jej detsva:

"Bola som veľmi rozzúrená. Keď to počuli chlapci z triedy, hneď si z nás dievčat urobili srandu a povedali nám, že patríme do kuchyne," spomnala ešte dávnejšie Meghan, ktorá má však sama na krku obvinenie z povýšeneckého správania a šikany členov služobníctva na kráľovskom dvore. Gigant po medializácii jej požiadaviek malej dievčinke prekvapivo vyšiel v ústrety a zmenil slovíčko "matky" vo svojom slogane za všeobecný výraz "ľudia". A tak by sa dal označiť tento čin za začiatok jej veľkého príbehu za zrovnoprávanenie žien, alebo ako si neprajníci myslia, za cestu k vlastnej sláve, pozornosti a bohatstvu pod zámienkou šľachetných motívov. Nahráva im totiž aktuálne jej rozhodnutie nadviazať s rovnakým koncernom spoluprácu. Zjavne šli jej predsudky bokom hneď ako zašušťali vo vzduchu doláre.  

Meghan a Harry sú na roztrhanie a spolupráce si môžu vyberať. Nedávno sa stali tvárami nákladnej vakcinačnej kampane v USA s názvom Vax Live:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Global Citizen (@glblctzn)

Keďže vojovodkyňa zo Sussexu má aj napriek úpornej snahe o imidž filantropky a ochrankyne slabších aj mnoho neprajníkov a kritkov, a to aj z radov kráľovských expertov, nečudo, že sa po oznámení tejto spolupráce spustila na jej hlavu vlna kritiky. Opäť sa v nevyhli spolu so svojím manželom obvineniu z pokrytectva a bezhraničnej túžby po peniazoch. Značka sa totiž už roky pasuje s obvineniami z testovania na zvieratách či zo zneužívania detí v krajinách tretieho sveta na lacnú pracovnú silu, ale aj z už spomínaného sexizmu. Avšak obe strany deklarujú, že spoluprácou sa chcú zamerať na aktivity v oblasti rodovej rovnosti, väčšej inklúzii v online prostredí a spravodlivej budúcnosti pre ženy a dievčatá. Či sú zámery oboch strán skutočne šľachetné ukáže až čas, avšak v každom prípade má rodinka princa Harryho opäť raz slušne zarobené.

Súvisiace články

Najčítanejšie