Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Harry opäť naložil kráľovskej rodine! Pre TOTO nechcel byť jej súčasťou už pred 15 rokmi!
Zdielať na

Harry opäť naložil kráľovskej rodine! Pre TOTO nechcel byť jej súčasťou už pred 15 rokmi!

Archívna reportáž

Mnoho ľudí si myslí, že narodiť sa do významnej kráľovskej rodiny znamená automaticky zaručený blahobyt, sladké ničnerobenie, sluhov na každom rohu, drahé šperky či vyberané jedlá. Avšak život popredného člena britskej kráľovskej rodiny v skutočnosti nie je veľmi bezstarostný, naopak, dennodenne podlieha prísnym pravidlám a službe verejnosti. K tomu netreba zabúdať na úplnú stratu súkromia či problém nájsť si životného partnera podľa svojich predstáv. S takýmto životom sa rozhodol skoncovať princ Harry, ktorý začiatkom roku 2020 opustil spolu s manželkou Meghan a synčekom Archiem Veľkú Britániu, aby začal nový život, bez zodpovednosti voči kráľovským povinnostiam, ale aj bez ich výhod v krajine za veľkou mlákou.

Aj keď mnohí Briti obviňujú práve Američanku Meghan z toho, že odviedla ich obľúbeného rebelského princa preč od kráľovskej rodiny, sám Harry prednedávnom prezradil, že to tak cítil už dávno predtým, než ju spoznal. Ako prináša britský denník The Sun, v podcaste herca Daxa Sheparda priznal, že odísť z kráľovského dvora sa mu žiadalo už 15 rokov pred Megxitom a nikdy netúžil vykonávať prácu, na ktorú bol predurčený od narodenia.

Známemu komikovi a hercovi Daxovi Shepardovi priznal, že už dávno cítil, že nie je na prácu člena kráľovskej rodiny stvorený. Hlavným dôvodom bola podľa jeho slov trpká skúsenosť z minulosti a strata jeho milovanej mamy, princeznej Diany. "Už v mojej dvadsiatke som vedel, že nechcem robiť túto prácu. Nechcem tu byť, nechcem to robiť, veď sa pozri, čo to spravilo mojej mame," nechal sa počuť Harry známy nielen svojou citlivou povahou, ale aj vrúcnym putom k jeho mame. Z jeho slov je pritom cítiť krivdu a pocit, že práve postavenie jeho matky v kráľovskej rodine ju doviedlo až tragickej smrti v Paríži v auguste roku 1997. Vyslovil tiež obavu, že by sa mohla podobná tragédia opakovať aj v jeho prípade, čo pochopiteľne nechce dopustiť. "Je to dobrá práca? Usmej sa a nejak to znášaj, zvykni si na to," opísal svoj postoj ku kráľovským povinnostiam.

Harry bol na svoju  mamu, princeznú Dianu veľmi naviazaný. Keď v roku 1997 tragicky zahynula mal iba 13 rokov a ako sám priznal, traumu z obrovskej straty si nesie do dnešných dní. Práve jej smrť jej jedným z dôvodov, prečo sa rozhodol kráľovskú rodinu opustiť:

​Sám Harry pritom už v rozhovore označil svoje pôsobenie vo "Firme", ako sa zvykne v USA kráľovská rodina nazývať, ako život v pasci. V rozhovore s Daxom Shepardom dokonca svoj život prirovnal k filmu Truman Show, v ktorom každá sekunda života jeho hlavnej postavy v prevedení herca Jima Careyho, bola naživo vysielaná celému svetu. Priznal však, že ak by nebolo Meghan, rodinu by sa mu pravdepodobne nikdy nepodarilo opustiť. "Dokážeš si vytvoriť lepší život ako ktorákoľvek princezná," vysvetlila mu vraj svojho času Meghan a s jej podporou vraj nabral odvahu na tento vážny krok. "Viete, ja viem ako to funguje, vidím za oponu. Videl som ako funguje ten biznis model, a viem ako tie operácie fičia a ako to celé je, a ja nechcem byť toho súčasťou," načrtol tajomne Harry, ktorý vraj musel kvôli problémom s duševným zdravím vyhľadať pomoc odborníkov. Práve terapia mu údajne otvorila oči a pochopil, že svoj život má každý v rukách sám, odhliadnuc od toho, či sa narodil v kráľovskej rodine alebo na opačnom brehu spoločnosti. "Ako chceš robiť veci inak, ako chceš urobiť svoju mamu pyšnou, ako využiješ svoj vplyv na to, aby si skutočne započal zmenu a mohol ľudom prinavrátiť sebavedomie, aby dokázali zmeniť svoj život?" vyhlásil s odhodlaním červenovlasý vojvoda zo Sussexu.

Harry označil život v kráľovskej rodine ako pascu, s Meghan vraj neboli šťastní ako jej aktívni členovia a v roku 2020 sa rozhodli rodinu aj Veľkú Britániu opustiť:

Princ Harry žil večne v tieni staršieho brata, čo si počas dospievania kompenzoval rebelskou povahou, bujarým spoločenským životom, alkoholovými excesmi či dokonca žúrovaním v nacistickej uniforme. Avšak tomu je už koniec a Harry sa stal obetavým otcom vlastnej rodiny a je odhodlaný zasvätiť svoj život ich ochrane a láske. "Môj terajší život ma povzniesol a cítim sa inak, ťažoba na mojich pleciach sa uvoľnila, a aj na jej (Meghan), môžeme sa prechádzať o niečo slobodnejšie. Môžem dokonca zobrať Archieho na zadnú sedačku môjho bicykla. Nikdy predtým som nemal možnosť niečo také urobiť," pochvaľuje si život v slnečnom Los Angeles sympatický princ. V Británii ho zväzovali nielen pomerne skostnatelé pravidlá, ale aj všadeprítomní paparazzi. Preto vraj aj jeho prvé rande s Meghan prebehlo tajne, v istom supermarkete, kde sa obaja tvárili, že sa nepoznajú. "Písali sme si esemesky z opačných strán uličiek medzi potravinami," prezradil o začiatkoch ich lásky Harry, ktoré sú ako vystrihnuté z romantického filmu o Popoluške a princovi. "Mal som na sebe šiltovku, pozeral som sa do zeme a snažil som sa zostať v anonymite," opísal netradičné rande v potravinách Harry, ktorý si dnes, prekvapivo, pozornosť médií za veľkou mlákou užíva Zdá sa, že jeho manželka Meghan má na neho skutočne veľký vplyv a ostáva veriť, že bude všetko tak, ako si vysnívali.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie