Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Bude TOTO meno dcérky Meghan a Harryho?! Stávkari v tom majú jasno!
Zdielať na

Bude TOTO meno dcérky Meghan a Harryho?! Stávkari v tom majú jasno!

Archívna reportáž

Aj v prípade britského kráľovského rodu podlieha všetko zmenám, v niektorých oblastiach len pomaly, iné plynú úplne prirodzene. Zimu strieda jar, smrť nahrádza život. Princ Harry sa v sobotu rozlúčil so starým otcom princom Philipom, ktorý sa odobral na večnosť, ale teší sa už na príchod druhého potomka, ktorého má onedlho priviesť na svet jeho manželka Meghan. Už od februára, keď presne na Valentína manželský pár vojvodov zo Sussexu oficiálne oznámil, že čakajú spolu dieťa, sa začalo špekulovať o jeho pohlaví a mene. Že to bude dievčatko, prezradil Harry v talk show Oprah Winfrey, jeho meno však ostáva zatiaľ tajomstvom.

Stávkové kancelárie, ktoré majú v Británii veľkú tradíciu, už od februára prijímajú stávky na meno očakávaného prírastku Harryho a Meghan. Pokiaľ nebolo jasné, že to je dcérka, stavili mnohí na meno Charlie, Philip, či Alfie, v prípade narodenia mužského potomka. Od priznania páru v marcovej talk show, že sa tešia na narodenie dcérky, sa berú stávky už len na dievčenské mená, píše portál The Sun.

Spomedzi tipov začalo vyhrávať meno Alexandra, čo je jedno z mien kráľovnej Alžbety II., s kurzom 4:1, ale teraz došlo k zmene. Po pohrebe princa Philipa, kde bolo vidieť, akú veľkú bolesť v srdci kráľovnej Alžbety II. spôsobila jeho smrť, sa začali mnohí z tých, ktorí radi tipujú, prikláňať k skratke mena Elizabeth, Lily. Philip ju vraj rád oslovoval ako Lilibeth, čo bolo spojenie dvoch skratiek Lily a koncovky mena kráľovnej. 

Správa o tehotenstve potešila mnohých priaznivcov vojvodov zo Sussexu, Meghan a Harryho:

​Rodičia kráľovnej ju oslovovali v detstve taktiež Lilibeth, alebo aj Lily. Nevedela totiž svoje meno dobre vysloviť, a tak ho skrátila do tejto podoby. Aj na stuhu venca pre zosnulého manžela dala za osobný odkaz napísať práve túto jeho obľúbenú prezývku, s ktorou ju tak rád oslovoval. To okamžite zarezonovalo v hlavách verejnosti a tí, ktorí skúšajú šťastie v tipovaní, mali hneď jasno. Razom sa na najvyššiu priečku dostalo meno Lily, ako tip na meno pre ešte nenarodenú dcérku vojvodov zo Sussexu. 

Druhé tehotenstvo oznámili Meghan a Harry touto fotkou na sviatok všetkých zaľúbencov, 14. februára 2021:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Misan Harriman (@misanharriman)

Princ Philip mal ale v skutočnosti aj iné prezývky pre svoju kráľovskú manželku. Vo filme Kráľovná zaznela prezývka Cabbage (kapusta). Scenárista filmu Peter Morgan sa o tejto prezývke vraj dozvedel od kráľovského zdroja a životopisec Robert Lacey to potvrdil. Jedno z vysvetlení prezývky je, že pochádza z francúzskeho "Mon petit chou" (v zmysle môj miláčik). Chou prekladajú angličania aj ako kapusta, hoci je to v tomto prípade pomenovanie obľúbeného sladkého pečiva "chou a la creme". Princ Philip totiž žil od útleho detstva až do puberty s rodičmi vo Francúzsku, v Paríži. Ale toto pomenovanie sa iste nezdá dobrým tipom na meno dcérky vojvodov zo Sussexu pre tipujúcich v britských stávkových kanceláriách a Lily má iste väčšiu šancu, hoci stále sú to len a len tipy.

Súvisiace články

Najčítanejšie