Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najdojímavejší odkaz vnúčat do neba! Deti Kate a Williama napísali TAKÉTO pozdravy zosnulej Diane
Zdielať na

Najdojímavejší odkaz vnúčat do neba! Deti Kate a Williama napísali TAKÉTO pozdravy zosnulej Diane

Archívna reportáž

Obyvatelia Veľkej Británie každoročne oslavujú Deň matiek vždy v štvrtú pôstnu nedeľu. Tento rok tak vyšiel deň všetkých britských mamičiek na nedeľu, 14. marca. Aj v kráľovskej rodine si tento sviatok uctievajú, inak to nie je aj u vojvodov z Cambridge, Williama a Kate. Ich tri deti majú vo zvyku pripraviť nejaký pekný darček ako svojej mame, tak aj starým mamám Carol a symbolicky aj Diane. Žiaľ, lady Di sa nedožila narodenia svojich vnúčat, preto jej posielajú odkazy s pozdravom do neba.

Rodina princa Williama zverejnila už tradične na Deň matiek dojemné fotografie ručne vyrobených odkazov, ktorými si George, Louis a Charlotte pripomenuli starú mamu a mamu, tragicky zosnulú princeznú Dianu. Akú podobu im dali tento rok zverejnili vojvodovia z Cambridge na svojej oficiálnej stránke Instagramu.

Všetky tri deti princa Williama a Kate, najstarší princ George (7), princezná Charlotte (5), ako aj najmladší princ Louis (2)  zapózovali pred fotoaparátom s obrázkom a pripísaným pozdravom pre starú mamu Dianu (†36). "Tento rok bude Deň matiek opäť iný. Mnohí z nás budú odlúčení od svojich blízkych, ale tešíme sa na obdobie v nepríliš vzdialenej budúcnosti, keď znovu objímeme svoje mamy. Ale pre tých, ktorí zažili smrť, môže byť dnešok obzvlášť náročný. Každý rok na Deň matiek George, Charlotte a Louis vyrábajú želania, ktorými si pre Williama pripomenú svoju starú mamu Dianu," odkázala vojvodkyňa Kate verejnosti a pripojila všetky tri rozkošné obrázky vytvorené jej tromi deťmi. Staršie dve vlastnoručne napísali aj pozdrav, samozrejme každý s iným textom. 

Princezná Diana bola prezývaná aj Kráľovnou sŕdc, svoj život zasvätila charite a pomoci tým najohrozenejším: 

​Kresba princa George bola obsiahla. Nakreslil bútľavý strom, zopár kvetov, šesť letiacich vtákov, na pozadí tri kopce a nad tým všetkým dominovalo veľké žlté slnko. Odkaz napísal zvlášť na zelený papier. "Milá babička Diana, šťastný deň matiek. Veľmi ťa milujem a stále na teba myslím. Posielam veľa lásky," napísal. Malej Charlotte stačil len jeden papier, pre zmenu ružovej farby. Vystačila si s kresbou veľkého farebného srdca, okolo ktorého polepila pár drobných kvietkov, dvoch motýľov a tancujúcu myšku. V obsiahlejšom odkaze, napísanom tenkým písmom, okrem pozdravu spomenula starej mame Diane, že oteckovi Williamovi veľmi chýba. Najmladší Louis si vybral podobne ako jeho starší brat zelený papier a na neho nalepil veľké pomaľované srdce a pár drobných výstrižkov s vtáčikmi, hmyzom i zajačikom a pripojil aj svoj podpis.

Aký by to bol sviatok, keby chýbala torta. Upiekla a vyzdobila ju pre svojich gratulantov ako poďakovanie mama Kate. Jednoduchý korpus bol naplnený a vyzdobený šľahačkovým krémom. Dominovala kytica srdiečok z plyšových drôtikov, bolo ich šesť a každé inej farby, zapichnutá v strede torty. Aký darček pripravili deti pre mamu Kate a druhú starú mamu Carol Middleton, ostáva tajomstvom.

Ani Carol (66) sa osobne oslavy svojho sviatku s vnukmi zrejme kvôli covidu nezúčastnila, ale s mamou Kate si kráľovské deti spoločne s otcom princom Williamom, ako súdržná šťastná rodinka, tento pekný sviatok iste dobre a s láskou spoločne užili.  

Súvisiace články

Najčítanejšie