Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hviezdny moderátor sa odmietol ospravedlniť za svoj názor! Po sťažnosti Meghan prišiel o prácu!
Zdielať na

Hviezdny moderátor sa odmietol ospravedlniť za svoj názor! Po sťažnosti Meghan prišiel o prácu!

Archívna reportáž

Známy britský moderátor stanice BBC, Piers Morgan, je známy svojimi ostrými a úprimnými vyjadreniami, ktoré nie sú každému po chuti. Najmä nie tým, ktorých meno sa v jeho hľadáčiku ocitne. A taktiež nie je žiadnym tajomstvom, že už roky nevie vystáť manželku princa Harryho. Aktuálne celkom svojsky zareagoval na škandalóznu spoveď vojvodov zo Sussexu v talkshow Oprah Winfrey. Za to, že si dovolil vysloviť svoj názor na ich vyhlásenia zaplatil celkom vysokú cenu.

Moderátor Piers Morgan končí v obľúbenom programe britskej stanice ITV s názvom Good Morning Britain po tom, čo vypustil niekoľko poznámok na adresu Meghan Markle spochybňujúc jej mentálne zdravie. Za jeho správanie prišlo vedeniu televízie cez 40-tisíc sťažností a medzi nimi aj jedna priamo od vojvodkyne zo Sussexu. Známy moderátor sa podľa informácií denníka Daily Mail rozhodol porúčať sám.

Piers sa mal na margo vyhlásení Meghan o samovražde a utrpení počas života v paláci, ktoré odozneli v rozhovore s Oprah, vyjadriť, že jej rečiam neverí. "Neverím takmer ničomu, čo jej vychádza z úst a myslím si, že škody, ktoré spôsobila britskej monarchii a kráľovnej v čase, keď princ Philip leží v nemocnici, sú obrovské," povedal na margo rozhovoru nasrdený Piers. No napriek tlaku verejnosti a vedeniu televízie sa odmieta Meghan ospravedlniť. "Ak by som mal padnúť na svoj vlastný meč za vyjadrenie môjho úprimného názoru na Meghan Markle a tú znôšku nezmyslov, s ktorými vyrukovala, tak budiž," nechal sa počuť slávny moderátor po oficiálnom odchode z obľúbenej televíznej šou.

Piers Morgan sa neváha za svoj názor pohádať aj v priamom prenose so svojou kolegyňou či hosťami:

Vojvodkyňu Meghan podľa informovaného zdroja nehnevala ani tak skutočnosť, že spochybňuje jej tvrdenia, ale to, ako môžu jeho slová ublížiť ľudom, ktorí sa potýkajú s problémami s duševným zdravým a samovražednými myšlienkami. "Dobre sme si ITV vedením pokecali a zhodli sme sa na tom, že sa nezhodneme," povedal Piers, ktorý sa odmietol ospravedlniť a radšej sa zo šou, v ktorej dlhé roky pôsobil, porúčal. "Nebudem si z toho robiť veľkú hlavu. Verím v slobodu prejavu, verím v právo mať dovolené vyjdriť svoj názor. Ak chcú ľudia veriť Meghan Markle, je to absolútne ich právo," vyjadril sa Piers. Napriek tomu bolo mnoho divákov prekvapených, keď ich obľúbený moderátor v stredu 10. marca v rannej šou skutočne chýbal. 

Kolegyne sa neskôr na kameru vyjadrili, že program bude už bez hviezdy, ktorá v ňom pôsobila päť rokov ako "celkom odlišný" prvok, keďže sa počas brexitu aj koronakrízy stal hlásnou trúbou mnohých Britov. Moderátorka Lorraine Kelly neskôr dokonca vzdala Piersovi hold, keď ho značila za svojho "verného priateľa, ktorý bol vždy po ruke, keď ho potrebovala." 

​Iba pár minút po začiatku vysielania rannej šou Good Morning Britain bez konotroverzného moderátora, sa Piers prihovoril svojim fanúšikom na Twitteri. "V pondelok som povedal, že Meghan Markle neverím ani slovo z rozhovoru s Oprah. Mal som čas si tento názor premyslieť, ale stále jej neverím. Ak vy áno, je to OK. Sloboda prejavu je kopec, na ktorom rád umriem. Ďakujem za vašu lásku a nenávisť. Odchádzam tráviť viac času s mojimi názormi," odkázal verejnosti v tweete krátko po šiestej hodine ráno a pripojil obrázok s azda najikonickejším britským štátnikom všetkých čias.

"Predstava niektorých ľudí o slobode prejavu je, že majú pocit, že môžu hovoriť čo chcú, ale ak im na to niekto odpovie, je to útok," týmto výrokom Winstona Churchilla si Morgan pomohol. Piers tiež verejnosti odkázal, že jeho odchod nie je trvalý a je možné, že sa na scéne čoskoro objaví, čo vzbudilo špekulácie, či neprijal lepšiu ponuku v konkurenčnej televízii. "Nazvime to dočasným zimným spánkom," prehlásil tajomne moderátor, ktorý sa napriek tomuto škandál teší naďalej veľkej popularite nielen medzi britským obyvateľstvom.

Súvisiace články

Najčítanejšie