Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ide do basy! Člen kráľovskej rodiny, príbuzný Alžbety II., si posedí za pokus o znásilnenie!
Zdielať na

Ide do basy! Člen kráľovskej rodiny, príbuzný Alžbety II., si posedí za pokus o znásilnenie!

Archívna reportáž

Je pochopiteľné, že monarchie po celom svete, a najmä tá britská, sa snažia uchovať si imidž vznešených, takmer až bezchybných ľudí s dokonalým správaním. Avšak takmer v každej rodine sa nájde čierna ovca. Známe sú napríklad výstrelky princa Harryho, ktorý obľuboval divoké večierky, či škandáliky jeho podobne rebelskej mamy Diany, alebo v značne negatívnejšom zmysle škandalózny zvrhlík princ Andrew. Celkom z iného súdka, a nie veľmi veselého, je aktuálny rozruch bratranca samotnej kráľovnej, ktorý mal podgurážený vtrhnúť neznámej žene do izby a sexuálne ju napadnúť.

Ani šľachtický titul nepomohol Simonovi Bowes-Lyonovi (34) k beztrestnosti za sexuálne napadnutie. Podľa informácií denníka The Sun ho súd totiž uznal vinným a v putách ho poslal za mreže, kde si môže celých desať mesiacov spytovať svedomie. Nepomohla mu ani skutočnosť, že vyslovil ľútosť, ospravedlnil sa obeti a za svoj alkoholický exces si verejne nasypal popol na hlavu.

Nepríjemná udalosť sa mala stať ešte vo februári 2020, keď rodina Simona Bowes-Lyona hostila niekoľkých návštevníkov v ich škótskom sídle na zámku Glamis. Alkoholom podgurážený Simon vtrhol istej dáme, ktorá na ich zámku nocovala, do izby a žiadal po nej milostný akt. Tá sa mu vzpierala, a po 20-minútovom útoku jej vynadal a  označil ju za "drzú, zákernú  a zlú osobu". Toto extempore, samozrejme, nezostalo bez následkov, keďže si nemenovaná slečna zavolala pomoc. "Bála sa ho tak veľmi, že sa v izbe zabarikádovala nábytkom. Celá sa trisala. Aj rok po dulaosti má stále nočné mory a panické záchvaty. O to je situácia vážnejšia, že ste boli vy jej hostiteľom," neskrýval rozhorčenie šerif.

Kráľovná Alžbeta II. je medzi verejnosťou mimoriadne populárna, nedá sa to však povedať o všetkých členoch jej rodiny:

​Svoju obeť niekoľkokrát udrel do tváre, pritisol ju k stene, aby nemohla ujsť a agresívne sa jej dotýkal na intímnych miestach. Simon sa k skutkom priznal a tiež dodal, že sa v predvečer útoku veľmi opil, čo ho však nijako neospravedlňuje a taktiež nijako nezvráti obrovskú hanbu, ktorú kráľovskej rodine spôsobil. Zdôraznil tiež, že za posledný rok vyhľadal aj pomoc odborníkov a prijal zodpovednosť za svoje činy. "Ospravedlňujem sa predovšetkým dotknutej žene, ale tiež sa chcem ospravedlniť mojej rodine, priateľom a kolegom za utrpenie, ktoré som im spôsobil." Avšak ani ospravedlnenie a vyjadrenie ľútosti nad hrozným skutokom mu nebolo mu nič platné a polícia ho v putách odviedla na výkon trestu. Fotky šľachtica v putách si môžete pozrieť v galérii TU. 

Simon je bratrancom úradujúcej kráľovnej Alžbety II a bol praprasynovcom jej matky, Alžbety, kráľovnej matky:

"Rozsudok musí reflektovať závažnosť tohto trestného činu a je nutne ho adekvátne potrestať," vyjadril sa k rozsudku šerif Alistair Carmichael, ktorý prípad riešil. Tento prípad vzbudil mimoriadnu pozornosť nielen v rodine aristokratov, ale bol mimoriadne sledovaný aj pozorným okom verejnosti. Tá žiadala pre Simona exemplárny trest. Rodina kráľovnej Alžbety II. sa zmieta aj v ďalšom, nemenej vážnom sexuálnom škandálne. Na svedomí ho má jej syn, princ Andrew, ktorý mal veľmi blízko k zosnulému sexuálnemu predátorovi Jeffreymu Epsteinovi a dokonca mal využívať jeho zvrátené služby, teda užívať si minimálne s jednou nezletilou dievčinou.

Súvisiace články

Najčítanejšie