Jasno
Bratislava
Jarolím
30.9.2024
Mnohí ho už pochovávali a TOTO od Neckářa asi nikto nečakal!
Zdielať na

Mnohí ho už pochovávali a TOTO od Neckářa asi nikto nečakal!

Archívna reportáž

Veľké a veľmi radostné prekvapenie pripravil svojim fanúšikom legendárny spevák Václav Neckář (80). Už od konca minulého roka nikde nevystúpil a ako sa vyjadril jeho brat Jan Neckář, jeho návrat na pódiá už vylučuje. Veľmi ťažko sa pohybuje a má problém so stabilitou, za posledné mesiace párkrát spadol, raz si pritom zlomil ruku. Napriek tomu na prekvapenie mnohých cez víkend vystúpil!

​V sobotu 28. septembra sa uskutočnil v Státní opeře Praha benefičný koncert na podporu konkrétne vybraných domovov pre seniorov, ktoré boli postihnuté povodňami. Vystúpili na ňom bez nároku na honorár desiatky osobností najmä z radov spevákov a hercov. Medzi nimi zaspieval na veľké prekvapenie aj Václav Neckář, ktorý pritom nevystupoval už niekoľko mesiacov a jeho brat tvrdil, že s koncertmi nadobro skončil. Ako sa vyjadril spoluorganizátor benefičného koncertu Aleš Cibulka, ktorý ním aj sprevádzal, Václav Neckář sa mu pritom sám ozval, že o udalosti počul v rádiu a chce tam tiež byť.

Moderátor bol veľmi rád, keď mohol pre eXtra.cz pred koncertom oznámiť: "Václav Neckář bude! Áno, bojuje so starobou, to k jeho veku patrí, ale vracia sa vo veľkom. Je to muž, ktorý sa odmieta vzdať a, naopak, sa teraz cíti ako znovuzrodený. Do Státní opery sa už teší. A nás teší, že bude s nami. Niekoľkokrát som s ním telefonoval, naposledy v stredu, a je vážne plný energie. Dokonca si na benefičný koncert pripravil malý fórik pre pesničku Chrám svatého Víta." Ale nielen od neho prichádzajú informácie, že Vašek sa už cíti zas na to, aby mohol opäť vystupovať, hoci s upraveným programom, ktorý by mohol zvládať.

​Ako prezradil Cibulka, má už s Neckářom niečo predbežne dohodnuté. "Viem, že chce vystupovať ďalej, dokonca sme sa predbežne dohadovali i na tom, že sa stane hviezdou silvestrovského barrandovského Sejdeme se na Cibulce," povedal tento populárny český moderátor. Vašek v sobotu skutočne zaspieval, ako mohli počuť jeho priaznivci v živom vysielaní viacerých rozhlasových staníc. Kiežby to bolo skutočne znamenie, že Vašek to nevzdáva a budú opäť aj koncerty. 

Najčítanejšie