Oblačno
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Bojoval a veril do poslednej chvíle! Autor nesmrteľného hitu podľahol rakovine, mal 53 rokov
Zdielať na

Bojoval a veril do poslednej chvíle! Autor nesmrteľného hitu podľahol rakovine, mal 53 rokov

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Po tom, čo vlani diagnostikovali hudobníkovi a producentovi tanečnej hudby, dídžejovi Dariovi G rakovinu konečníka v štvrtom štádiu, prišla smutná správa. Vo veku 53 rokov tento autor hitu Sunchyme ťažkej chorobe podľahol. O svojom stave pravidelne zverejňoval správy na sociálnych sieťach, mnohé, vrátane tej poslednej, zneli optimisticky.

​Dario G sa narodil v Crewe neďaleko Liverpoolu ako Paul Spencer. O jeho skone informovala jeho rodina na Instagrame. Spencerovi vzdali hold viacerí jeho kolegovia aj fanúšikovia.  V apríli zverejnil Paul Spencer na X svoju fotografiu na invalidnom vozíku, ako hrá na klavíri a k nej napísal: "Prvý klavírny recitál v kresle. Bolí to... Každopádne som si to veľmi užil." Po jeho skone na Instagrame rodina uviedla: "S veľkým zármutkom dnes oznamujeme, že zomrel náš milovaný Paul Spencer. Bol pozitívny až do konca, ale toto bola bitka, v ktorej už ďalej nemohol bojovať. Zanecháva po sebe nádherný hudobný odkaz s veľa šťastnými spomienkami pre mnohých ľudí. Bude bohužiaľ chýbať všetkým, ktorí ho mali radi. Zažiar, naša veľká hviezda."

Spencerovi vzdali hold aj viacerí kolegovia z hudobnej brandže. DJ a hudobný producent Sigala napísal: "Je to také smutné. Inšpiroval a prinášal radosť toľkým ľuďom, pre ktorých bude žiť navždy prostredníctvom svojej hudby. Paul mi za posledný rok veľakrát povedal, choď sa skontrolovať, takže túto správu posielam každému, kto si ju prečíta, pretože som si istý, že by to chcel. Naše zdravie by malo byť na prvom mieste! Bude veľmi chýbať." Duo Phats & Small na Instagrame uviedlo: "Jeden z dobrých chlapcov, budeš nám chýbať brat."

Paul Spencer tvoril pôvodne trio s dídžejmi Scottom Rosserom a Stephenom Spencerom, pomenované Dario G po vtedajšom manažérovi futbalového klubu v Crewe Alexandrovi Dariovi Gradim. Vďaka svojmu debutovému singlu Sunchyme, ktorý sa v roku 1997 dostal na druhé miesto v britskom singlovom rebríčku za Candle in the Wind od Eltona Johna sa trio preslávilo. O rok neskôr vydali Carnaval de Paris pre Svetový pohár 1998 vo Francúzsku, ktorá dosiahla 5. miesto v britskom singlovom rebríčku. V posledných rokoch Spencer vystupoval a tvoril ako Dario G sólo.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa DARIO G (@dariogofficial)

Posledný príspevok Paula Spencera spred zhruba mesiaca pritom vyznieval optimisticky. "Viem, že ste mi všetci prejavovali ohromnú podporu, lásku a silu. A nespočetným ďalším ľuďom ako som ja. Dúfam a modlím sa, aby každý dostal tú najlepšiu príležitosť. Ďakujem vám. Teraz som bez infekcie, ale cítim, že už mám energiu na to, aby som to naplno porazil v ďalších fázach, aj keď by sa ocenil aj trochu času na oddych a regeneráciu," napísal, no je takmer isté, že vedel o vážnosti jeho stavu, no nechcel ľuďom brať nádej. Oddychu sa dočkal, žiaľ, už toho večného.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa DARIO G (@dariogofficial)

Najčítanejšie