Jasno
28°
Bratislava
Paulína
22.6.2024
Šokujúce slová! Nevyliečiteľne chorá Céline priznala, ako to je s jej diagnózou!
Zdielať na

Šokujúce slová! Nevyliečiteľne chorá Céline priznala, ako to je s jej diagnózou!

Archívna reportáž

Vo svojom prvom exkluzívnom rozhovore od diagnostikovania syndrómu stuhnutej osoby prehovorila Céline Dion (56) o jej mučivom boji o zdravie, ktorý roky skrývala. Bola to veľmi intímna, emotívna spoveď o jej trápení, ktorým si prešla, aj o jej nádejach do budúcnosti. Ešte tento mesiac vyjde dokument I Am: Celine Dion, o živote a kariére, ako aj boji tejto slávnej speváčky s touto jej ťažkou, zatiaľ nevyliečiteľnou diagnózou.

​V exkluzívnom rozhovore, ktorý sa odvysielal 11. júna, sa Céline Dion otvorene vyjadrila aj k tomu, čo sa dialo v jej živote a kariére predtým, ako sa v decembri 2022 verejne priznala k diagnóze syndrómu stuhnutej osoby. Po prvýkrát prehovorila až teraz, že už takmer 20 rokov pred diganostikovaním bojovala so svalovými kŕčmi, bolesťou a stuhnutosťou. V tom čase jej už zosnulý manžel René Angélil "bojoval o vlastný život" s rakovinou, vysvetľovala s tým, že popri kariére sa "musela pokúsiť byť hrdinkou, zdravotnou sestrou, podporovateľkou a ochrankyňou detí".

Dion spomínala: "Nevedeli sme, čo sa deje. Nedala som si čas na oddych. Mala som sa zastaviť, nájsť si čas na to, aby som na to prišla." Počas vystúpení sa snažila ovládať hlas, a keď to nešlo, predstierala, že jej nefunguje mikrofón, alebo nechala publikum, aby prevzalo spev. "Snažila som sa prežiť," zverila sa moderátorke. Jeden jej záchvat zažila počas nakrúcania dokumentu o nej aj režisérka dokumentu. Chvíľu predtým sa mala Dion smiať. "O päť sekúnd neskôr sme boli v úplne inej stratosfére, nemohla hovoriť a svaly na celom tele jej celkom stuhli," uviedla režisérka, ktorá vraj nevedela čo sa deje, nebola si ani istá, či si to Céline uvedomuje a či to prežije.

Speváčka nato šokovala priznaním, že aby minimalizovala symptómy ochorenia, užívala diazepam, liek v USA známy aj ako Valium, ktorý jej pomohol uvoľniť svaly. "Dala som si pred predstavením 20 miligramov valia, ale ako som prešla zo šatne do zákulisia, už to nefungovalo. Zvyknete si a potrebujete zvyšovať dávku," vysvetľovala Dion. V jednom okamihu vraj užívala až 90 miligramov denne, čo je množstvo, ktoré, ako povedala, vás môže "zabiť". Počas covidu sa za pomoci lekárov odstavila od liekov, "najmä tých zlých". Dnes podstupuje imunoterapiu a nefarmakologickú, fyzikálnu terapiu, ale užíva popritom lieky, ktoré jej pomáhajú pri svalových kŕčoch. Verí, že sa na pódiá raz vráti.

Pre ženu

Najčítanejšie