Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Aj Daru odrezali šialené záplavy v Dubaji! Zdieľala desivé zábery!
Zdielať na

Aj Daru odrezali šialené záplavy v Dubaji! Zdieľala desivé zábery!

Archívna reportáž

Veľkým mementom pre obyvateľov, návštevníkov aj milovníkov života v Dubaji by mala byť katastrofa, ktorá sa tam udiala tento týždeň. Na toto mohutne sa rozrastajúce mesto s mnohými atrakciami sa spustil dážď takej intenzity, že tam došlo k obrovským záplavám. V tom čase v Dubaji trávila čas aj speváčka Dara Rolins (51), ktorá tam vlastní dom neďaleko luxusného hotela Atlantis. To, čo zažila, zdieľala spolu s fotkami na Instagrame.

​Po rokoch dovolenkovania na Bali sa Dara Rolins najmä z praktických dôvodov pre kratšiu vzdialenosť rozhodla pre kúpu domu v Dubaji. Má to blízko na pláž aj do slávneho hotela Atlantis, kde má k dispozícii jeho služby. Už v januári avizovala, že sa po hektickom období stiahne načas do súkromia a zdá sa, že si na to vybrala hlavne Dubaj s jeho slnečným počasím. Iste však nečakala, že v rámci atrakcií, ktoré toto mesto snov ponúka, bude aj prietrž mračien s následnými priam desivými záplavami.

Nie je tajomstvom, že sa v Emirátoch experimentuje s počasím od začiatku tohto tisícročia, a to najmä metódou "osievania mrakov". Národné meteorologické centrum (NCM) priznalo, že v nedeľu a v pondelok na to použili lietadlá a v utorok prišla z oblohy odpoveď v podobe dažďa katastrofických rozmerov. Omar AlYazeedi, zástupca generálneho riaditeľa NCM ale pre CNBC uviedol, že agentúra "počas tejto udalosti nevykonávala žiadne rozsievacie operácie". "Jedným zo základných princípov výsevu oblakov je, že sa musíte zamerať na oblaky v ich počiatočnom štádiu pred dažďom, ak nastane situácia silnej búrky, potom je už neskoro vykonávať akékoľvek výsevné operácie," vyjadril sa s tým, že víkendové osievanie nemohlo mať vplyv na utorkové prietrže. Toľko vody si v Dubaji nepamätajú ani z generácie pamätníkov.

Celý Dubaj sa premenil na jazero:

​Na druhý deň sa zo záplav sa spamätávajúceho Dubaja ozvala Dara Rolins. "Posielam vám pozdrav a pusu a áno, mám sa dobre. Napriek tomu, že moja včerajšia cesta ‚domov‘ bola dosť napínavá," odkázala sledujúcim jej instagramového profilu a pridala aj snímky ako dôkaz. Spomenula, že niečo podobné zažila aj na Bali, ale nie až v takom katastrofálnom rozmere. V oblastiach s teplým podnebím sa zvykne kumulovať vlhkosť, čo spôsobuje časté búrky a dažde. Ľudia uviazli hodiny na letisku, či na uliciach v autách, také záplavy z dažďa nezažil Dubaj 75 rokov. Zatiaľ sa nedá určiť, či a akú rolu tu zohrala zmena klímy. Niektoré celebrity dokonca menia svoj názor na kúpu nehnuteľnosti v tomto turistickom raji, obávajú sa o kvalitu stavebného materiálu veľmi rýchlo rastúcich stavieb. Celkom namieste je otázka kanalizácie a jej dostatočnosti pri takom rýchlom zahusťovaní. 

Instagram/DR

Instagram/DR

Najčítanejšie