Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Známa kapela prišla nečakane o svojho lídra! Odišiel priskoro...
Zdielať na

Známa kapela prišla nečakane o svojho lídra! Odišiel priskoro...

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Keď vo svojom príspevku na Instagrame z 27. marca sľuboval frontman skupiny FireHouse CJ Snare, že sa na pódiu čoskoro ukáže po zotavení z operácie, nikto netušil, že to dopadne inak. Podľa vyhlásenia na facebookovej stránke kapely zomrel nečakane doma v piatok 5. apríla vo veku 64 rokov. Ako uviedla jeho dcéra, príčinou bola zástava srdca, hoci trpel rakovinou hrubého čreva vo štvrtom štádiu.

​Fanúšikov rock'n'rollu a skupiny FireHouse ťažko zasiahlo oznámenie o náhlom skone jej frontmana a speváka CJ Snarea. "Dnes je smutný deň pre Rock'N'Roll," uviedli jeho kolegovia muzikanti vo vyhlásení zverejnenom na oficiálnej facebookovej stránke kapely v nedeľu 7. apríla. "S veľkým zármutkom oznamujeme svetu, že sme stratili nášho brata CJ Snarea, rockenrolového bojovníka, hlavného speváka a zakladajúceho člena Firehouse," napísali v smutnej správe. 

"Ako všetci viete, očakávalo sa, že CJ sa toto leto po zotavení z operácie vráti na pódium s kapelou. Všetci sme v úplnom šoku z predčasnej smrti CJ. Bol pravdepodobne jedným z najlepších vokálnych talentov našej generácie a posledných 34 rokov nepretržite koncertoval po svete s Firehouse. Našu úprimnú sústrasť vyjadrujeme celej rodine Snarea, Katherine Little, priateľom a všetkým našim milovaným fanúšikom na celom svete," stálo v emotívnom texte členov kapely. "Budeš chýbať rodine, priateľom, fanúšikom a kamarátom z kapely. Teraz spievaš s anjelmi. Reach for the Sky CJ!" dodali s odkazom na ich pieseň z roku 1992 v preklade Dotkni sa neba.

Pripomeňte si jeden z najväčších hitov kapely:

Firehouse vznikli v roku 1984 v Richmonde vo Virgínii a v roku 1989 podpísali prvú zmluvu s vydavateľstvom Epic Records. Ich nahrávky piesní ako Love of a Lifetime, When I Look Into Your Eyes, I Live My Life For You, Don't Treat Me Bad sa stali hitmi. Snare okrem spevu hral aj na klávesoch a spolupracoval na siedmich albumoch skupiny, vrátane ich debutovej LP platne, ktorá získala v Spojených štátoch dvojnásobnú platinu. Po operácii hrubého čreva v súvislosti s rakovinou sa zdalo, že sa jeho stav zlepšuje, keď aj sám ešte 27. marca napísal na Instagram, že sa cíti byť "silnejší a lepšie každý deň" a vráti sa na pódium "po zotavení skôr, než sa nazdáte". Žiaľ, to sa už nikdy nestane. Zostala po ňom manželka a tri deti.

Najčítanejšie