Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Príčina smrti Sinead O'Connor konečne odhalená! TOTO by ale čakal len málokto!
Zdielať na

Príčina smrti Sinead O'Connor konečne odhalená! TOTO by ale čakal len málokto!

Archívne video

Najväčší hit speváčky

Uplynulo už niekoľko mesiacov od nečakaného skonu írskej speváčky Sinéad O’Connor vlani v lete, ale až teraz prišla oficiálna správa, čo bolo jej príčinou. Mnohí predpokladali, že spáchala samovraždu, keďže sa o ňu v minulosti viackrát pokúsila. Preto skutočne prekvapilo oznámenie úradu londýnskeho koronera o príčine smrti tejto speváckej hviezdy.

​Keď vlani 26. júla našli speváčku Sinéad O’Connor bez známok života v jej byte na juhovýchode Londýna, uviedla londýnska metropolitná polícia, že okolnosti jej úmrtia nepovažuje za podozrivé. Až teraz ale z úradu koronera londýnskej štvrti Southwark potvrdili, že zomrela prirodzeným spôsobom, čo je v 56 rokoch pomerne neobvyklé u človeka bez zdravotných problémov. Bližšie informácie o príčine jej úmrtia však nezverejnili. Ale mnohí fanúšikovia pociťujú, že umrela od žiaľu nad stratou milovaného syna, ktorý spáchal samovraždu.

Sinead sa presťahovala do Londýna len niekoľko týždňov predtým a nazvala toto mesto svojím "domovom". Po samovražde syna Shanea Lunnyho (†17) sa načas celkom opustila, posledné týždne pred jej skonom ale naznačovali, že sa predsa len spamätala. Opäť začala tvoriť pesničky a chystala sa na svoje svetové turné. V rokovaní bolo aj vytvorenie životopisného filmu o jej kariére a dedičstve v hudobnom priemysle.

Skon Sinead zasiahol mnohých, aj keď azda ani nemuseli byť jej skalní fanúšikovia:

​Speváčka sa nikdy netajila svojimi psychickými problémami. Bob Geldof jej vzdal vlani hold na festivale v írskom Cavane. Ich priateľstvo trvalo viac ako 30 rokov. Povedal, že so Sinéad bol v kontakte aj krátko pred jej smrťou a vraj v posledných dňoch prežívala širokú škálu emócií. Dalo sa tak usúdiť podľa jej SMS správ, ktoré mu posielala. Ako v utorok oznámili v BBC, v marci sa na počesť O'Connor a frotnmana skupiny The Pogues Shanea MacGowana, ktorý zomrel krátko pred Vianocami, uskutoční spomienkový koncert v koncertnej sieni Carnegie Hall v New Yorku.

Najčítanejšie