Jasno
17°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Zomrel známy slovenský spevák, jeho najväčší hit poznajú všetci!
Zdielať na

Zomrel známy slovenský spevák, jeho najväčší hit poznajú všetci!

Zdroj: youtube/screenshot

Veľmi smutná správa dnes obletela Slovensko. Vo veku 66 rokov zomrel spevák Jozef "Jodík" Paulíny. Naposledy vydýchol v nemocnici, bližšia diagnóza zatiaľ nie je známa.

​O skone hviezdy 80. rokov informoval ako prvý portál pluska.sk, neskôr sociálne siete zaplavilo mnoho spomienok najmä Bratislavčanov, kde bol Jodík, ako Paulínyho všetci volali, spoločensky veľmi aktívny. 

Preslávil sa ako spevák kapely Modus, kde v spolupráci s Jankom Lehotským vznikli hity ako Keď sa raz oči dohodnú, Skús, Snívaj, lietaj, bež a skáč, ale predovšetkým Roberta, ktorú pozná azda každý. Paulíny bol typický svojím rockerským imidžom nápadne pripomínajúc o 6 rokov mladšieho búrliváka Tommyho Lee. Podobne ako on, aj Paulíny si potrpel na krásne ženy.

Medzi jeho bývalé priateľky patrí moderátorka Erika Judínyová, speváčka Marcela Molnárová či Gottova exfrajerka Marika Sorosová. Molnárová, s ktorou mali poriadne vášnivý, priam taliansky vzťah, mu venovala spomienku na sociálnej sieti: "...moja duša cíti, že odchádzaš vdiaľ. Hovorili sme o tom pred dvoma týždňami. Náš hodinový rozhovor nikdy nezabudnem, ako aj to, čo sme spolu prežili. Naše hlboké priateľstvo, ktoré bolo nad všetkými vzťahmi, nám dávalo porozumenie a zmierenie so životom. Ach, nájdi pokoj v objatí tvojho ocka a mamy. Budem pamätať, neboj. Trocha tvoja Rybka."

O diagnóze, ktorá dostala Paulínyho do nemocnice a zrejme ho stála aj život, sa zatiaľ nevie, mal údajne už nejakú dobu problémy s dýchaním. Čosi pre Plusku naznačil Kamil Peteraj: "Vedel som, že ho niečo trápi, ale netušil som, že je to tak vážne. Keď som sa ho pýtal viac, mávol nad tým rukou. Nechcel to ďalej rozvíjať. Je mi to tak ľúto." Tak, ako mnohí na sociálnych sieťach, aj Peteraj spomína na Paulínyho len v tom najlepšom ako na "príjemného, zábavného a vzdelaného človeka".

Najčítanejšie