Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prednedávnom jedla v sociálnej výdajni, teraz sa topí v peniazoch! Gottová sa chystá aj do Česka!
Zdielať na

Prednedávnom jedla v sociálnej výdajni, teraz sa topí v peniazoch! Gottová sa chystá aj do Česka!

Archívna reportáž

Vyzerá, že sa k svojej blížiacej päťdesiatke konečne dočká Dominika Gottová lepších čias. Vyzeralo to s ňou po tom, čo prestala v januári dostávať sociálne dávky pre nezamestnaných a nemohla si zohnať prácu, dosť biedne. Napokon pomohol jej manžel Timo Tolkki (57), keď si založil firmu, ktorá bude spravovať jeho muzikantské aktivity, a tak dostal možnosť získať aj celkom slušnú štátnu dotáciu. Pracovať v nej má aj Dominika. Snáď sa tomu už nič nepostaví do cesty, ako to bolo u nich doteraz často.

​Ktovie, či nie je chybou, že sa Dominika Gottová chváli štedrou dotáciou pre novovzniknutú firmu jej manžela Tima Tolkkiho skôr, ako pristála na ich účte, nebola by to však ona, ak by radostnú novinu nevytrúbila. Dlhodobo sa sťažuje na nedostatok peňazí, vlastnou vinou ale prišla o svoju časť miliardového dedičstva po slávnom otcovi Karlovi Gottovi (†80), keď krátko pred jeho skonom podpísala dohodu o vzdaní sa nároku kvôli za smiešnych pár miliónov českých korún.

V otázke peňazí akoby bola Dominika nesvojprávna. Aj teraz sa raduje z údajne necelého milióna v prepočte na české koruny, ktoré má získať nová firma manžela Tolkkiho, ale veľkú časť z nich iste pohltia náklady na jej vznik a prevádzku. A to by bol ešte ten lepší prípad.

Dominika sa snažila čosi zarobiť aj cez knihu o jej otcovi:

​Je vraj tiež veľmi nadšená, že bude v manželovej firme pracovať ako manažérka. "Timo Tolkki založili podnik, cez ktorý teraz spravuje svoje hudobné aktivity. Vďaka tomu, že sú teraz oficiálne firma, môžu dosiahnuť na štátnu dotáciu pre začínajúcich podnikateľov. Dominika robí teraz Timovi manažérku, vybavuje e-maily a telefonáty. Má s tým už skúsenosti z dôb, keď pred rokmi pracovala pre Tolkkiho kapelu Stratovarius," prezradil nemenovaný zdroj pre Expres.cz. Vyjadrila sa k tomu aj sama. "Sme radi, že sme sa k tomuto kroku odhodlali. Tá firma je vlastne Timovým manažmentom, ktorý rieši veci ohľadne jeho koncertovania a nahrávok – a tiež produkciu a mixáže," vysvetľovala pre Ahaonline spokojná Dominika.

"Timo si ako umelec bez zastúpenia musel všetko hradiť sám. Letenky na vystúpenia, ubytovanie. Takto, keď je angažovaný pod firmou, dosiahne na štátne príspevky pre umelcov," vysvetľuje najstaršia Gottova dcéra, ktorá akoby doteraz v tomto smere zaspala, keď to neriešili. Možno to Timovi niekto poradil, keď sa pred časom sťažoval, čo všetko stála len príprava na turné po Južnej Amerike s Alessandrom Contim, ale pre nezáujem ho museli zrušiť. Nedávno zdieľala Dominika spoločnú fotku s Timom, ako spolu sedia v helsinskom bare a popíjali drink. Z ich tvári vyžarovala spokojnosť. Dominika sa navyše chystá po dlhej dobe aj do Prahy. No na oslavu päťdesiatky nepríde do Prahy koncom júna, ale najskôr až v septembri, kedy má podľa zdroja "v pláne sa stretnúť s priateľmi a pozdraviť mamičku." Len aby to s dotáciami aj vyšlo a neslávia predčasne.

Najčítanejšie