Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bílá nadobro skončila s divadlom! Nechýbali slzy, dôvod je ale jasný!
Zdielať na

Bílá nadobro skončila s divadlom! Nechýbali slzy, dôvod je ale jasný!

Archívna reportáž

Po rokoch účinkovania v Hudebním divadle Karlín sa rozhodla Lucie Bíla definitívne ukončiť jej tamojšie pôsobenie. Svoje sily chce totiž naplno venovať vlastnému divadlu. V Karlíne po pätnástich rokoch zaspievala naposledy ako Sestra v akci a neubránila sa ani slzám. Divadlo Lucie Bílé, ktoré sídli iba kúsok od Karlovho mosta, je speváčkin rodinný podnik. Zamestnáva tam okrem iných svojho syna Filipa (28), brata Karla (60) aj jej partnera Radka (39). V aktuálnom repertoári má až 15 vystúpení, ona sama vystupuje v dvoch a zrejme chce ich počet zvýšiť. To bude možné, keď jej ubudol angažmán v Karlíne.

​V Hudebním divadle Karlín spievala Lucie Bílá roky hlavné role v muzikáloch Carmen, Aida, Addams Family či Sestra v akci. Potom, čo v prvých troch už neúčinkuje, v tom poslednom si zaspievala pred pár dňami naposledy. Na sociálnej sieti to oznámila v deň jej posledného vystúpenia. "Dnes sa uzatvára jedna krásná etapa. Pätnásť rokov v jednom divadle, v Hudebním divadle Karlín. Hráme Sestru v akci. Zažila som tu veľa nádherných vecí, Carmen, Aidu, Addams Family, teraz Sestřičku, ale od dnešného dňa ma uvidíte len v mojom divadle," rekapitulovala roky svojej spolupráce s karlínskym divadlom.

Nezabudla ani na slová vďačnosti. "Veľmi ďakujem za príležitosť tu byť, ale teraz sa teším na všetko, čo príde. Človek nemôže sedieť na dvoch stoličkách a nemôže mať všetko, aj keď je to fajn. Majte sa krásne a odteraz sa na vás budem tešiť v Divadle Lucie Bílé," vysvetľovala svoje rozhodnutie so zlomeným hlasom a padli pritom z jej očí aj slzy dojatia. Lucie je veľká srdciarka, ale zároveň aj skvelá obchodníčka, ktorá chce, aby jej divadlo prosperovalo. Ako sama svojho času spomínala, cíti za všetkých, čo tam pracujú, veľkú zodpovednosť, a preto neustáva vo svojom úsilí presadiť sa s vlastným divadlom naplno.

Lucie Bílá sa rozhodla naplno venovať svojmu divadlo, ktoré pod svojím menom otvorila v roku 2020:

​K ukončeniu spolupráce sa vyjadril aj hovorca Hudebního divadla Karlín Tomáš Matějovský. "Lucie Bílá u nás začínala v roku 2008 s muzikálom Carmen, ktorý jej bol napísaný na mieru. Potom u nás účinkovala v muzikáloch Aida, Addams Family a teraz naposledy Sestra v akci. Všetky muzikály majú svoju životnosť. A Lucie sa skrátka rozhodla, a jej rozhodnutie rešpektujeme, že do nových projektov nevstúpi. Ale s tým, že odohrá všetky nazmluvené predstavenia, čo dodržala. Za to jej patrí veľké ďakujem. Rozhodla sa zachrániť svoje vlastné divadlo a tomu absolútne rozumieme," uviedol pre Blesk s tým, že za jej odchodom netreba hľadať žiaden ich spor. Lucie Bíla iste už chystá nejakú novinku v jej vlastnom divadle, a tak sa fanúšikovia nemusia obávať, že jej bude na pódiách menej.

Lucie Bíla sa po dlhých rokoch pôsobenia rozlúčila s Hudebním Divadlem Karlín: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Bílá (@luciebila)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie