Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Slová Ewy Farny o potrate lámu srdce! Pred kamerami sa rozplakala aj ona!
Zdielať na

Slová Ewy Farny o potrate lámu srdce! Pred kamerami sa rozplakala aj ona!

Archívna reportáž

Pre mnohé ženy v Česku a na Slovensku pripadá až neuveriteľne, že v dnešnej dobe, vo vyspelej Európe, nemajú v susednej, oficiálne demokratickej krajine ženy právo rozhodovať o vlastnom tele. Tou krajinou je Poľsko. No ľudia sa tam už začali búriť. Veľmi rozhorčená je aj speváčka Ewa Farna (29), ktorá má poľské korene a často tam vystupuje. Keď sa jej aktuálne na situáciu okolo zákazu potratov spýtali v českej televízii, bolo cítiť, že jej to nie je ľahostajné.

​Speváčka Ewa Farna je mamou dvoch malých detí a pre jej silnú vieru v Boha by síce nešla na potrat, ale nesúhlasí s jeho zákazom. "Je dobre, že Poľky a Poliaci vychádzajú do ulíc, pretože si myslím, že nie je v poriadku nesmieť rozhodovať o svojom tele. Viera má ovplyvňovať naše rozhodnutia, a nie to, že to zakážem niekomu inému, kto neverí v boha, alebo verí, ale napriek tomu sa môže rozhodnúť po svojom," vyjadrila svoj postoj k obmedzovaniu ľudských práv v rozhovore pre televíziu.

Spomenula aj známy prípad úmrtia ženy, ktorý svojho času otriasol Poľskom. "Bola v piatom mesiaci tehotenstva, mala doma dcérku, dostala informáciu, že sa plod nevyvíja, že to neprežije a že nie je cesta. Musela ísť na potrat, Ale ten sa nepodaril, pretože to dieťa nezomrelo, len sa prestalo vyvíjať. Tak sa čakalo až zomrie, lenže zomrela tá pani - na sepsu. Nechala po sebe úplne zbytočne v 33 rokoch rodinu a druhé malé dieťatko. A takých prípadov je viac... Nemôžem o tom ani hovoriť...," nedokázala citlivá speváčka ďalej pokračovať v citlivej téme a so slzami v očiach sa radšej napila vody.

V relácii Superkaraoke Eva predviedla svoju rodnú reč. Po poľsky nielen rozpráva, ale aj vystupuje a spieva, v susednej krajine má obrovské množstvo fanúšikov: 

​Potom pokračovala v jej úvahe o neprípustnosti rozhodovať o živote druhých tak krutým spôsobom. "V tej zemi sa nemôžete cítiť bezpečne, pretože vás nezachráni. Čakajú, až to bábätko, ktoré, bohužiaľ, aj tak nezachránia, zabije aj vás. To je predsa choré," rozumne argumentovala a pridala aj svoj prípad, keď v Poľsku priam panikárila. "Keď som bola druhýkrát tehotná, a jazdila som do Poľska pracovať, prosila som brata, aby šiel do Varšavy so mnou, pretože keby sa čokoľvek stalo, nedajbože, nech ma naloží do auta a fičí do Česka, aby som sa nedostala do poľskej nemocnice, kde by sa ma týkali tieto iné pravidlá," vyslovila príklad, ktorý sa jej týkal síce len hypoteticky, no túto realitu žijú denne milióny Poliek. A ako je známe, podobné nápady majú, žiaľ, aj niektorí slovenskí poslanci...

Ewa sa rada vyjadruje na rôzne témy, jej obľúbená je tá o sebaláske:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ewa Farna (@ewa_farna93)

Súvisiace články

Najčítanejšie