Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hviezdny spevák šokuje! Jeho manželke zistili počas tehotenstva nádor, nemohli ju liečiť!
Zdielať na

Hviezdny spevák šokuje! Jeho manželke zistili počas tehotenstva nádor, nemohli ju liečiť!

Archívna reportáž

Oznámenie Eda Sheerana (32) o vydaní nového albumu Subtract sa nieslo v "pozadí smútku a nádeje", keď sa vyznal, že ho počas jeho tvorby veľmi zasiahlo pár veľmi závažných udalostí. Nepochybne ho najviac zasiahlo, keď jeho manželke Cherry Seaborn (30) našli nádor. Priznal sa, že z toho mal depresie, zmenilo to jeho život, duševné zdravie, ako aj spôsob, akým začal vnímať hudbu a umenie. Z albumu, ktorý pripravoval už roky, preto vyradil množstvo piesní. Album bol dlho plánovaný ako záver jeho "matematickej éry", ktorá sa začala albumom + (Plus) v roku 2011 a pokračovala albumami x (Multiply), ÷ (Divide) a = (Equals).

​Ed Sheeran sa aktuálne zveril svojim fanúšikom na Twitteri, že jeho nový album Subtract, ktorý vyjde 5. mája, "otvára padacie dvere do mojej duše"Vo svojom novom príspevku napísal: "Prvýkrát sa nesnažím vytvoriť album, ktorý sa bude ľuďom páčiť. Len vydávam niečo, čo je úprimné a pravdivé k tomu, kde sa nachádzam vo svojom dospelom živote." Následne úprimne vysvetlil, čo sa udialo vlani v jeho súkromí. "V priebehu jedného mesiaca mojej tehotnej manželke oznámili, že má nádor, pričom do pôrodu nemala žiadnu možnosť na liečbu. Môj najlepší priateľ Jamal, môj brat, náhle zomrel, a ja som sa ocitol na súde, kde som bránil svoju integritu a kariéru skladateľa," vyznal sa zo svojho trojnásobného trápenia slávny hudobník.

Tým priateľom, ktorého nazval Sheeran bratom, bol hudobný podnikateľ Jamal Edwards, ktorý zomrel vo februári minulého roka vo veku 31 rokov potom, čo na Instagram napísal svoj posledný príspevok s blahoželaním k narodeninám Edovi ako jeho "bratovi". Práve on zabezpečil Sheeranovi jeho prvý veľký úspech. Zomrel na infarkt po požití kokaínu v spojení s alkoholom. Sheeran vtedy zároveň čelil obvineniu z plagiátorstva piesne "Oh Why" od hudobníka Samiho Switcha, ktorej refrén sa vraj až príliš podobal tomu z jeho hitu Shape of You z roku 2017. Súdny spor vyhral v apríli 2022, keď sudca vo verdikte uviedol, že "sú tam podobnosti, ale aj dôležité rozdiely".

Ed už čoskoro vydá jeden z jeho najosobnejších albumov, ktorého texty poznačili vážne životné situácie, pozrite si trailer k albumu Substract: 

No emotívne najnáročnejšou udalosťou bol pre Sheerana zaiste strach o jeho tehotnú manželku, ktorej zistili nádor a s liečením sa muselo čakať až do pôrodu. Ich druhá dcérka sa narodila v máji, ale o tom, ako je na tom jeho manželka Cherry teraz, neuviedol nič bližšie. O svojom vtedajšom stave sa vyjadril: "Prepadol som strachu, depresii a úzkosti. Mal som pocit, že sa topím, s hlavou pod hladinou, hľadám, ale nedokážem sa predrať na vzduch." Dodal, že sa desať rokov "snažil vytesať dokonalý akustický album", ale v priebehu týždňa všetku túto prácu nahradil svojimi "najhlbšími, najtemnejšími myšlienkami". 

Ed sa v príspevku vyznal, že práca na albume Substract bola pre neho forma terapie po náročnom životnom období: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ed Sheeran (@teddysphotos)

Subtract mal byť pôvodne plánovaný ako akustický album, ale podľa tlačovej správy vydavateľstva Atlantic siaha od "spárovaných, folkovo ladených textúr až po odvážnejšie, celopásmové/orchestrálne aranžmány". Namiesto matematických symbolov na obaloch z predchádzajúcich albumov je na tomto rozkladajúce sa srdce. Ktovie, možno hlboké prežívanie emócií malo na Edovu tvorbu ten najlepší dosah a bude to azda ten sympatický pesničkár, akým bol na začiatku, a nie popová hviezda, na ktorú sa začal ostatné roky meniť.

Súvisiace články

Najčítanejšie