Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
A je koniec! Bohuš Matuš musel spraviť zásadné rozhodnutie!
Zdielať na

A je koniec! Bohuš Matuš musel spraviť zásadné rozhodnutie!

Zdroj: youtube/printscreen

Po nedobrovoľnej prestávke vo vystupovaní počas pandémie, sa vlani na jeseň vrhol spevák Bohuš Matuš (49) naplno do práce. Našťastie, ponúk mal dostatok. Koncom septembra mal premiéru v pražskom divadle Broadway aj nový muzikál Láska nebeská zostavený z pesničiek Waldemara Matušku. Jednu z rolí dostal aj Matuš. V novembri ho zas čakala obnovená premiéra ďalšieho muzikálu, Fantóm opery, ktorého producentom je František Janeček - ten mu bol svedkom aj na svadbe vlani v máji. Teraz je vraj ale koniec.

​Bohuša Matuša čaká tento rok významné okrúhle jubileum, päťdesiatka. Aj keď on sám sa snaží vyzerať pri svoje mladej, iba devätnásťročnej manželke Lucii mlado, predsa len vek celkom neoklame. Ako zrejme aj sám uznal, úlohy mladých romantikov v muzikáloch mu už veľmi nesedia a radšej ich prenechá mladším kolegom. Svojej postavy mladého muža sa vzdáva v jeho obľúbenom muzikále Fantóm opery. V úlohe Raoula, vikomta de Chagny, sa strieda s muzikálovými spevákmi Tomášom Vaněkom (34) a Michalom Bragognolom (32) - obaja sú takmer o 20 rokov mladší. 

"Podľa môjho názoru by Bohoušek mohol ešte stále hrať pokojne desať rokov. V šatni sa mu určite neposmievame, že je starý. Ale už sa na to necítil. Človek musí sám vedieť, ktoré úlohy hrať a ktoré už nie," povedal v rozhovore pre Super.cz fešák z vokálnej skupiny 4 tenoři a Bohušov kolega z Fantóma opery Michal Bragagnolo. Napriek tomu ho chápe. "Podľa mňa je hraničným vek tá päťdesiatka, keď človek nejako vyzerá. Potom je to trochu trápne," uznal vzápätí mladý vyštudovaný operný spevák, ktorý účinkuje okrem muzikálov aj v Národním divadle v Prahe

Vypočujte si pieseň O víc tě nežádám z Fantoma opery v podaní Bohuša Matuša a Moniky Sommerovej: 

Snáď sa bude Matušovi naďalej dariť v získavaní iných úloh v muzikáloch, aby uživil svoju rodinu, ktorú chcú spolu s manželkou rozšíriť o ďalšieho člena. Iba tesne pred Silvestrom sa presťahovali do prenajatého bytu v paneláku na najvyššom poschodí, odkiaľ mali vraj aj krásny výhľad na silvestrovské ohňostroje. Tak snáď Bohuš v pohode predýcha aj pracovnú zmenu, ktorá možno neznie práve lichotivo, ale ako to býva - azda otvorí ďalšie dvere. Trápiť sa vekom nemusí, skutočne na 50 ani nevyzerá a ani náhodou sa tak nespráva.

Bohuš Matuš sa rozlúčil s úlohou Raoula vo Fantómovi opery a nahradí ho mladší kolega Michal Bragagnolo:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Bragagnolo (@michalbragagnolo)

Súvisiace články

Najčítanejšie