Polojasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Šokujúce vyvrcholenie prípadu bitky u Dary Rolins! TOTO asi Nedvěd nečakal!
Zdielať na
Hudba

Šokujúce vyvrcholenie prípadu bitky u Dary Rolins! TOTO asi Nedvěd nečakal!

Archívna reportáž

Začiatkom decembra vyvolala rozruch správa, že v dome speváčky Dary Rolins (50) došlo k bitke a jedného z účastníkov potýčky museli previezť so zraneniami aj do nemocnice. Políciu a záchranárov privolal Darin sused, keď sa z jej domu začal šíriť priveľký hluk, ktorý ho znepokojil. Ako sa ukázalo, skutočne bol dôvod na obavy - na pozemok Dary vnikol neznámy muž.

​Ochrancu našla speváčka v jej statnom partnerovi Pavlovi Nedvědovi (50). Ten sa na votrelca okamžite vrhol a ako sa ukázalo, išlo o fanatického stalkera, ktorý obchádzal Darin dom vraj už tri roky, ale po prvýkrát vnikol aj dovnútra. Teraz už speváčka čakala na výsledok vyšetrovania s nádejou, že bude mať od tohto muža pokoj.

Určite musela byť scéna, ktorá sa v jej doma odohrala posledný novembrový deň poriadne nepríjemná. "Prišli tri policajné hliadky a sanitka. A pribehli na pomoc aj naši ďalší susedia... Bolo to počuť veľmi ďaleko. Muž, ktorý vnikol do domu Dary a Pavla, skončil ešte pred príchodom prvej hliadky na zemi pred domom a potom bleskovo v putách," opisoval udalosť pre Blesk Darin sused. "Je až neuveriteľné, koľko ľudí zamestnal jeden magor. Nielen v ten večer, ale aj na ďalší deň, kedy sa všetko popisovalo na policajnom oddelení v Hostivici," krútil hlavou.

Dara tento rok ukončila jednu kapitolu:

"Môžem potvrdiť, že k incidentu bola vyslaná hliadka. Polícia momentálne incident preveruje pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušovania domovej slobody. Vzhľadom na prebiehajúce konanie nie je možné uviesť bližšie podrobnosti, polícia preveruje okolnosti a prebiehajú tiež výsluchy," uviedla vtedy hovorkyňa polície Stredočeského kraja Michaela Richterová. Priťažujúcou okolnosťou za porušenie domovej slobody je všeobecne podľa zákona to, ak páchateľ pri vniknutí do objektu použije násilie alebo hrozí použitím násilia, čo sa v tomto prípade stalo.

​Incident vyšetrovala stredočeská polícia, ktorá si musela vypočuť oboch aktérov bitky ako aj svedkov udalosti, ku ktorým v prvom rade patril aj sused, ale musela prihliadať aj na úsudok znalcov. Napokon z toho všetkého vyvodila záver, ktorý zrejme Daru a Pavla nepríjemne prekvapil. "Na základe znaleckého posudku bola udalosť odložená z dôvodu nepríčetnosti útočiaceho muža," uviedla konečný verdikt pre ŽivotvČesku.cz za stredočeskú políciu Barbora Schneeweissová. Dodala, že celý prípad bol teraz postúpený súdu, ktorý ďalej zvažuje možnosť uloženia ochranného opatrenia. 

Najčítanejšie