Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Veľká zmena vdovca po Zagorovej! Odletel za oceán, omladol o 20 rokov a TOTO ho čakalo na izbe!
Zdielať na

Veľká zmena vdovca po Zagorovej! Odletel za oceán, omladol o 20 rokov a TOTO ho čakalo na izbe!

Archívna reportáž

Po zdrvujúcej strate manželky Hany Zagorovej (†75), zostal inak vzdy usmievavý Štefan Margita (66) ako vymenený. Vdovec sa uzavrel do seba a prestal načas komunikovať aj s okolím. Neustále prechádzal bytom, kde žil roky s milovanou Hankou a všetko mu ju veľmi silno pripomínalo. Bolo iba dobre, že sa rozhodol prijať ponuku účinkovať v opere vo Washingtone, aby sa odpútal od neustálych myšlienok na milovanú zosnulú. Veľmi mu to prospelo.

​Zmená prostredia dokáže robiť zázraky, čo sa potvrdilo aj v prípade Štefana Margitu, ktorý akoby odrazu ožil a omladol. To len dokazuje, že starosť o milovanú manželku mu zobrala veľa energie, ktorou kedysi rodák z Košíc s maďarskými koreňmi oplýval. Nič dôležitejšie pre neho vraj nebolo, aby byť k dispozícii milovanej, ktorá ani o sympatie verejnosti nemala nikdy núdzu. Dlhé roky bojovala s ťažkou diagnózou krvi a keď sa konečne podarilo, že choroba bola pod kontrolou, prišla pohroma v podobe covidu a už to s ňou šlo iba dolu vodou. 

Štefan v priebehu mesiaca omladol o 10 rokov:

Po Hankinom odchode na večnosť sa Štefan rozhodol vyraziť do ďalekého sveta. Zobral ponúknutú rolu v opere Elektra vo washingtonskom divadle a po niekoľkotýždňových skúškach ju tam uviedli posledný októbrový víkend v premiére. Margita nakrútil krátke videjko z jeho divadelnej šatne, odkiaľ sa prihovoril jeho sledovateľom na sociálnej sieti. V pozadí bolo počuť hlas speváčky v hlavnej postave Elektry a Štefan jej vyjadril svoj obdiv. Zakrátko sa mal k nej na pódium pripojiť aj on. Zlaté líčenie mu skutočne pristalo, vyzeral veľmi dobre, akoby o mnoho rokov omladol, ale nezabudol spomenúť, že za Hankou stále trúchli. Bolí ho, že po tridsiatich rokoch je to po prvýkrát, čo sa s ním nezúčastní premiéry.

Vypočujte spoločnú pieseň Svítíš mi v tmách v podaní Hanky a Štefana:

Cíti však, že je v šatni spolu s ním a drží mu palce, rovnako ako všetci jeho fanúšikovia. Medzi nich samozrejme patrí aj jeho rodina z Košíc. Veľmi milo ho prekvapilo, keď ho v hotelovej izbe čakala na stole kytica s pripojeným odkazom. "Gratulujeme ti, Pišta, máme ťa veľmi radi. Chýbaš nám! Peter a Etelka, Viktorka, Barborka, Maca, Viki, Standa, Eli, Jano, Ajka, Luky a Peťo s rodinkou," nezabudli ho povzbudiť jeho blízki prekvapením na izbe, kde by bol býval po premiére so svojou Hankou. "Toto prekvapenie na mňa čakalo v hoteli po premiére vo Washingtone od rodiny z Košíc. Veľmi pekne vám ďakujem. Váš Pišta," s nadšením im poďakoval prostredníctvom videa dojatý Margita, ktorý zostáva pracovne vo Washingtone ešte nejaký čas. A ako sa zdá, skutočne mu to vlialo novú energiu a nedá sa porovnať ten zlomený starček na poslednej rozlúčke s Hankou, s tým rozžiareným spevákom na premiére.

Za veľkou mlákou sa Štefan dočkal milého prekvapenia na hotelovej izbe: 

Súvisiace články

Najčítanejšie