Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Namiesto oslavy operácia! Hviezdny Neckář musel ísť pod nôž v deň narodenín!
Zdielať na
Hudba

Namiesto oslavy operácia! Hviezdny Neckář musel ísť pod nôž v deň narodenín!

Zdroj: Instagram/VN

K narodeninám Václava Neckářa (79) sa už pred časom jeho brat Jan Neckář (73) vyjadril, že ich už neoslavuje. Preto možno legendárny spevák ani neriešil, že práve v deň jeho sviatku sa nebude môcť venovať oslave, ale čaká ho niečo oveľa nepríjemnejšie.

Práve v deň Neckářových narodenín mu stanovili lekári termín na operáciu, píše portál Blesk.cz. Nešlo vraj o nič akútne, operáciu mali mať v pláne už dlhšiu dobu, ale na sociálnych sieťach sa začali objavovať rôzne špekulácie. Mnohí jeho fanúšikovia mali o neho obavy. Aj preto sa rozhodol Jan Neckář poskytnúť vysvetlenie. ​Vašek Neckář má už po operačnom zákroku v nemocnici a jeho brat vyjadril v rozhovore pre CNN Prima News spokojnosť. "Operácia dopadla dobre, teraz ideme so synovcom práve z nemocnice, hovorili sme s bratom. Bol v dobrej nálade, takže všetko je v poriadku. Zajtra by ho mali prepustiť a o týždeň respektíve na budúci štvrtok by sme mali byť v Lucerne a spievať pieseň pre Martu Kubišovú, takže ja si myslím, že je všetko v poriadku," zveril sa so svojími pocitmi obetavý brat speváka.

Zároveň uviedol na pravú mieru dohady o dôvode Vaškovej operácie. "Brat je v poriadku, boli to urologické problémy. Je to chúlostivejšia záležitosť a nerád by som šiel do podrobností, ale nemá to spojitosť s mozgovou príhodou, ktorú prekonal pred rokmi," povedal Jan pre Blesk, ale presnú diagnózu neuviedol, nechal to na synovca, Vaškovho syna. Dôležité je, že operácia prebehla bez komplikácií a podľa jeho názoru bude môcť od budúceho týždňa pokračovať v ich vystúpeniach v rámci ich koncertnej šnúry, ktorú museli prerušiť kvôli jeho zdravotným problémom.

Vypočujte si pieseň Andělé strážní od Vaška Neckaře: 

Vaška Neckářa však dlhodobo trápia problémy s chôdzou, čo zapríčinila práve jeho mozgová príhoda. Každoročne sa podrobuje ústavnej rehabilitácii a pravidelne chodí na vyšetrenia v rámci ambulantnej starostlivosti. Na jar mal problémy s ľavou nohou, uprostred leta ho kvôli tŕpnutiu v ruke hospitalizovali v pražskej nemocnici na Homolke a v septembri sa kvôli problému s tŕpnutím palca  museli po vystúpení s bratom a kapelou Bacily vrátiť domov a prerušiť turné. 

Václav Neckář sa musel v deň svojich narodenín podrobiť operačnému zákroku, našťastie sa vraj nejedná o nič vážne:

"Než na to javisko vylezie, mám pocit, že tam nedolezie. V momente, keď a tam objaví, vidí, že tam to publikum je, že z neho ide tá energia, on ju prijme a naraz ožije," s optimizmom raz tvrdil Jan o slávnom bratovi v jednej televíznej relácii. Na druhej strane, pri veľkých bolestiach či strate rovnováhy človek skutočne má problém sústrediť sa na niečo iné, a tak nečudo, že Vašek chodí radšej po doktoroch v nádeji, že jeho trápenie vyriešia.

Súvisiace články

Najčítanejšie