Jasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Neuveriteľné! TOTO je výsledok vyšetrovania nehody Patrasovej, keď odmietla fúkať?!
Zdielať na
Hudba

Neuveriteľné! TOTO je výsledok vyšetrovania nehody Patrasovej, keď odmietla fúkať?!

Archívna reportáž

Sedem rokov trvajúci mimomanželský vzťah Slováčka Dádu negatívne poznačil

Okolo májovej nehody Dagmar Patrasovej (66) sa toho napísalo veľa, nevyzeralo to pre ňu vôbec ružovo, keď odmietla dychovú skúšku a nedala policajtom ani vodičský preukaz. Potom sa potácavým krokom vybrala domov a nakoniec si pred bránkou do domu po zatackaní sadla na zem. Nehodou a zvláštnym správaním si pohnevala aj manžela Felixa Slováčka, ktorý ju preto nechcel ani na oslave jeho narodenín na druhý deň. Prešlo pár mesiacov a okolo tejto nehody sú stále nejasnosti a prípad nie je ukončený.

​Kto by si myslel, že po ostrých slovách samotného českého ministra dopravy Martina Kupku, že "odmietnutie skúšky je jedným z najzávažnejších priestupkov," keď ho konanie Dagmar Patrasovej podnietilo urobiť zmeny v dopravných pravidlách, bude už dávno v jej prípade vyriešené, toho iste nemilo prekvapia doterajšie výsledky. Teda skôr povedané žiadne výsledky, hoci na to bolo za päť mesiacov naozaj času dosť. Nečinnosť vyvoláva otázky.

Keď sa kvôli stavu, ako dopadlo, prípadne v akom štádiu sa nachádza vyšetrovanie nehody obrátili na kompetentných z portálu Ahaonline, dostali šokujúcu odpoveď. "Žiadna dopravná nehoda, ktorá sa stala 23. mája 2022 na križovatke ulíc Benešovská a Vlašimská, prípadne v okolí týchto ulíc, nebola oddeleniu správneho riadenia Prahy 10 oznámená," uviedol vedúci Jan Čejka bez ďalších podrobností. Polícia mala podľa očakávania nehodu ale už dávno postúpiť na správne konanie, no nestalo sa tak ani po piatich mesiacoch od momentu, keď sa Patrasovej vymklo riadenie auta z rúk. 

Dáda Patrasová si spoločenské akcie užíva plnými dúškami, k nim patrí aj podávanie alkoholu. Speváčka obvykle neodolá..:

Našťastie sa tesne v okolí nehody nikto nenachádzal, inak by to mohlo dopadnúť oveľa horšie. Hovorca pražskej polície Jan Daněk nehodu vtedy opísal: "Hlásenie sme dostali okolo 14.45 hod. Oznamovateľ uviedol, že na Benešovskej ulici došlo k dopravnej nehode, pri ktorej podľa jeho slov vodička narazila do iného stojaceho auta a následne do betónovej zábrany. Vodička sa na mieste odmietla podrobiť dychovej skúške." Dagmar neďaleko tohto miesta už mala podobnú nehodu v roku 2018, keď jej namerali v dychovej skúške 2,5 promile alkoholu, ale o vodičský preukaz ani vtedy neprišla. Vyviazla s pokutou v neznámej výške, podľa sadzobníka od 25 000 do 50 000 Kč a dočasným zákazom šoférovania. Niet divu, že si mnohí myslia, že má akési zvláštne privilégiá, čo rozhodne nie je ani správne, ani fér voči ostatným zodpovedným vodičom.

O problémoch Dády Patrasovej s alkoholom sa v českých kuloároch šepká už roky. Svojou nezodpovednou jazdou, údajne pod vplyvom alkoholu, však mohla ohroziť ľudské životy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie