Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Olympionička Ledecká má smolu! Jej slávny otec Janek zavelil, že na TOTO môže zabudnúť!
Zdielať na

Olympionička Ledecká má smolu! Jej slávny otec Janek zavelil, že na TOTO môže zabudnúť!

Archívna reportáž

Rodine Ledeckých sa dostalo talentov naozaj neúrekom. Samotná hlava rodiny, Janek Ledecký, ktorý tento rok koncom júla oslávil šestdesiat rokov, je nielen skvelým hudobníkom, spevákom a tvorcom úspešných muzikálov, ale je aj všestranným športovcom. Lásku k športu po ňom zdedila najmä dcéra Ester Ledecká (27), ktorá úspešne súťaží až v dvoch zimných disciplínach, v snoubordingu a alpskom lyžovaní. V lete zas spolu s otcom jazdí na vodných lyžiach a menej sa vie, že pred časom k tomu všetkému pridala aj bojové športy a je v nich vraj neuveriteľne šikovná.

​Tento rok sa nesie Jankovi Ledeckému v znamení okrúhlych osláv. Dôvodom nie sú iba jeho šesťdesiate narodeniny, ale aj jeho tridsať rokov sólovej kariéry a štyridsať rokov od vzniku skupiny Žentour. Toto trojnásobné jubileum zavŕšil nedávno koncertom na Občanské plovárne v Prahe, kam si pozval aj pár hviezdnych hostí. V rozhovore pre Expres.cz spomínal na začiatky svojej hviezdnej kariéry so Žentourom a pritom ho neminuli ani otázky na jeho talentovanú a úspešnú dcéru Ester, najmä či sa objaví v avizovanej osemdielnej sérii televíznej zápasníckej reality šou I am fighter, teda Som bojovník.  

O tej sa vie, že veľmi úspešne súťaží v snoubordingu aj alpskom lyžovaní, je trojnásobná olympijská víťazka, ale novinkou sú špekulácie o jej účasti v tejto novej súťaži MMA. Nedávno prebehla správa, že vraj už  začala trénovať. Začiatok súťaže bol 12. septembra a vyvrcholenie má prísť 5. novembra. "Prišla na casting, že chce byť fighterkou, pracujem s ňou už takmer šesť rokov. Chce sa niečo naučiť. S Ester je možné úplne všetko," mieni Ledeckej tréner a legendárny zápasník Petr Ondruš, ktorý sa zároveň zveril, že MMA prepadol aj Janek Ledecký.

Janek Ledecký oslávil narodeniny koncertom v Prahe spolu s fanúšikmi a priateľmi:

Sám hudobník sa ale ešte pomerne nedávno tváril prekvapene. "Vôbec o tom nič neviem, počujem to od vás prvýkrát," reagoval na správy o jej ambíciách v súťaži MMA. Už má ale jasno - vrdí, že bojové športy sú pre Ester len v rámci športovej prípravy a k zápasom iste nedôjde. "Môžete byť akokoľvek šikovní, ale v tej klietke sa môže stať veľa vecí, ktoré vás odsunú z celej sezóny," vyjadril starostlivý otec svoje obavy a svojej vypiplanej dcére dal jasný zákaz. Ester by do toho pri jej dobrodružnej povahe snáď aj šla, veď víťaza čaká miliónová výhra, ale zrejme uznala otcove výhrady. Napokon, riskovať to, v čom je skutočne majsterka a držiteľka olympijským medailí, by bol skutočne holý nerozum.

Talentovaná Ester vyniká azda v každom športe do ktorého sa pustí: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ester Ledecká (@esterledecka)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie