Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Českého speváka (†57) našli bez známok života v aute! Príčinu smrti naznačil na pohrebe jeho kamarát!
Zdielať na

Českého speváka (†57) našli bez známok života v aute! Príčinu smrti naznačil na pohrebe jeho kamarát!

Zdroj: youtube/screenshot

Piateho septembra vyšla najavo smutná správa o náhlom skone Pavla Nováka ml. (†57), syna známeho speváka zo 60. rokov Pavla Nováka st.(†64). O týždeň na to sa konala v kostole v Přerove za sprievodu jeho milovaných piesní posledná rozlúčka, ktorej sa zúčastnila rodina, ako aj všetci jeho blízki a priaznivci. Nad Pavlovou rakvou sa s ním rozlúčil aj jeho rovesník, priateľ a kolega, hudobník Petr Šiška, s ktorým tvorili úspešné duo Šlágr kluci. 

​Práve Šiška bol pomerne otvorený a zdieľal dosiaľ nezverejnené informácie, hoci hneď na začiatku upozornil, že nechce byť patetický. "Bolí ma srdce, potia sa mi ruky, ale pátos odo mňa nečakajte, pretože Pavlovi by sa to v žiadnom prípade nepáčilo - bol veselá kopa a vždy s ním bola zábava," uviedol Šiška pre Olomoucký denník. Poznali sa s nebohým Pavlom veľmi dobre, účinkovali spolu na mnohých koncertných vystúpeniach, či v televíznych programoch a zrealizovali aj mnoho nahrávok. Slávili spolu mnohé úspechy a dokonca aj 1. septembra si mali obaja v Prahe prevziať ocenenie Zlatá dvanástka v hitparáde Českého rozhlasu za pieseň Nad Moravou svítá.

"My sme vtedy vedeli, že Pavel je nezvestný, ale ja som do poslednej chvíle držal v ruke lístky na vlak a tak trochu veril, že sa stane zázrak a pristúpi v Olomouci akoby nič, a my budeme pokračovať v rozhovore, ktorý sme nedokončili pred týždňom. Bohužiaľ, zázraky sa v živote nedejú," spomínal s dojatím Šiška.

Niektoré zdroje hovoria, že spevákovi sa stal osudným alkohol:

Pavel Novák ml. bol nezvestný už od 28. augusta, ale oficiálne pátranie bolo vyhlásené až 2. septembra a telo bez známok života našla polícia 5. septembra. Čo sa presne udialo, však oficiálne známe nie je. Ostávajú tak iba dohady a čosi naznačil aj Šiška. Aj ten však má k dispozícii len kusé informácie. "Počul som, že ho našli v aute pri Pelhřimove a jednalo sa o epileptický záchvat. Možno ho zradilo srdce. Niekde napísali démon alkohol. Niekoľkokrát sa liečil, sám o sebe s úsmevom prehlasoval, že je vyliečený abstinent. Za seba môžem povedať, že počas posledných dvoch rokov našej intenzívnej spolupráce bol absolútne skvelý, spoľahlivý a výnimočný. Bol to skvelý chlapec," konštatoval s úctou kamarát zosnulého. Nech už sa udialo čokoľvek, Pavlovi to už život nevráti. Na poslednej ceste sa s ním prišli rozlúčiť stovky priaznivcov, mnohí so slzami v očiach.

Súvisiace články

Najčítanejšie