Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hviezda hitu Holky z naší školky nereaguje na správy! Je za tým vážny zdravotný problém!
Zdielať na

Hviezda hitu Holky z naší školky nereaguje na správy! Je za tým vážny zdravotný problém!

Zdroj: youtube/printscreen Dajana

Ťažko sa to prijíma, ale jedna hviezdna generácia je už definitívne v seniorskom veku. Niektorí, žiaľ, už odišli na večnosť, iní sa trápia so zdravotnými problémami. Aj u speváka Stanislava Hložeka (67) začali postupne rokmi prejavovať rôzne zdravotné neduhy. Hviezda osemdesiatych rokov minulého storočia si kedysi dopriala všeličo, ale už zopár rokov musí sledovať svoju životosprávu, keďže mu zistili cukrovku. Tú mal spôsobiť práve jeho spôsob života, plný stresu, ale aj dedičné dispozície. Tie zapríčinili aj jeho problémy so zubami. Nedávno sa k tomu pridali aj upchaté cievy, čo musel spevák urgentne riešiť, aby predišiel prípadnému infarktu.

​​Odvtedy, ako Hložek podstúpil kvôli tomu v nemocnici špeciálny zákrok, nedáva o sebe vedieť ani priateľom. Upchaté cievy sťažovali spevákovi život a najmä v horúčavách trpel natoľko, že radšej ani nevychádzal von z domu. Nezostávalo mu nič iné, ako sa podrobiť katetrizácii, čo je postup, keď sa zavádza do tepny tenká pružná cievka, ktorá by mala odstrániť rizikové povlaky. Jeho blízky priateľ to komentoval pre Blesk.cz"Mal upchané cievy, je to nebezpečné, lekári mu ich museli prefúknuť". Je však znepokojený z toho, že mu Standa odvtedy nedvíha telefón, ani neodpovedá na sms-ky. Nevie ani, kde sa nachádza. Hložek býva v Prahe, ale má ešte aj dom na Morave a chalupu pri Kolíne. V letných horúčavách zrejme na rekonvalescenciu zvolil pobyt niekde mimo hlavného mesta.

​Kvôli cukrovke musí brať trvale lieky a držať diétu. Na to, že ňou trpí, prišiel vďaka svojej manželke, ktorú sprevádzal do ambulancie a ona mu navrhla, aby šiel na preventívnu lekársku prehliadku. Vtedy mu zistili cukrovku. "Určite v tom zohráva úlohu genetika, dedičné dispozície mám k tomu z otcovej strany. Beriem to veľmi vážne. Cukor si sledujem a vždy po štvrťroku chodím na kontroly," zveril sa Hložek, ktorého sestra vyštudovala medicínu a tiež na neho dozerá po zdravotnej stránke. V dôsledku cukrovky začal trpieť aj zvýšeným tlakom a problémami so srdcom.

Pripomeňte si Standu v obrovskom hite 80. rokov:

Pred pár rokmi ho riadne potrápili aj zuby, pričom spevák zistil, že sa mu rozpadá ďasno. Odvtedy podstúpil množstvo bolestivých zákrokov aj operáciu. "Zistili, že mi odchádza kosť. Pýtal som sa, či jem málo vápnika, alebo čím to môže byť. Ale zubár mi vysvetlil, že ide o genetickú záležitosť, ktorú nemám šancu ovplyvniť," vysvetľoval svojho času utrápený spevák, ktorý by už mal byť v tomto smere v poriadku. Cukrovka mu už ale zostane navždy. "Našťastie, lekár tú chorobu objavil v začiatku, takže beriem len jeden liek denne. Príčinou cukrovky bola moja práca, keďže som sa nestravoval pravidelne, ale aj stres. Nesmiem sa teraz rozčuľovať, aby sa tá choroba ďalej nerozvíjala," konštatoval spevák, ktorý má aktuálne zrejme najväčší problém s cievami a srdcom. Ostáva veriť, že za jeho odmlčaním sa je len potreba oddýchnuť si, a nie vážny problém.

Aké paradoxné, že jeden z posledných príspevkov Hložeka je fotka s Hankou Zagorovou, keď mali spoločné vystúpenie:

Súvisiace články

Najčítanejšie